Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CISWastewater, la linie de start Prima etapă a proiectului, găzduită de SC RAJA SA Constanţa

ro

12 Apr, 2014 00:00 2005 Marime text
La sediul central al SC RAJA SA Constanța a avut loc, în perioada 9 - 11 aprilie, prima etapă a proiectului cu finanțare europeană CISWastewater - Strategia de îmbunătățire continuă a performanței stațiilor de epurare a apelor reziduale în statele riverane Mării Negre.

Cu un buget de aproape jumătate de milion de euro, proiectul se adresează operatorilor de profil și instituțiilor implicate în monitorizarea Mării Negre din România, Bulgaria, Grecia, Armenia, Georgia și Republica Moldovă. Se desfășoară pe o perioadă de 24 de luni şi are ca obiectiv general crearea unui parteneriat puternic pentru realizarea unor îmbunătățiri semnificative în managementul stațiilor de epurare din statele riverane Mării Negre. Astfel, sunt urmărite cooperarea între regiunile din zona Mării Negre, creșterea eficienței sistemelor de epurare și creșterea capacității factorilor de decizie de la nivelul stațiilor de epurare, pentru a răspunde mai rapid schimbărilor.

La întâlniri au participat reprezentanți ai Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare Turbomotoare - COMOTI, ai SC RAJA SA, ai Centrului de Excelență Marea Neagră din Bulgaria, ai Centrului Regional European pentru Cooperare din Grecia, ai Institutului pentru Cercetări Sociale și Politice din Georgia, ai universităților de stat din Armenia și din Republica Moldova. În cadrul discuțiilor, a fost analizată situația stațiilor de epurare din cele trei țări cu acces direct la Marea Neagră, fiind vizată o strategie comună de îmbunătățire continuă, care să ajute stațiile de epurare la creșterea eficienței, prin scăderea costurilor. Și de această dată, SC RAJA SA a devenit un model de bune practici, având în vedere operarea stațiilor de epurare Constanța Nord, Constanța Sud și Eforie Sud, cele mai moderne stații din regiune. Şi participanții la acest proiect au apreciat pozitiv, în urma vizitei efectuate, buna funcţionare a Stației de Epurare Constanța Nord, subliniind necesitatea și importanța existenței unor astfel de obiective în toate zonele riverane Mării Negre.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii