Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:31 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine contestă licitaţia CJC pentru Ambulatoriul TBC

ro

06 Oct, 2010 20:00 3172 Marime text
ambulatoriu_policlinica_tbc_03.jpgConsiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor a obligat Consiliul Judeţean Constanţa să refacă întreaga documentaţie.

Una dintre firmele în care a figurat până de curând Bogdan Popoviciu, şeful Direcţiei Modernizarea Patrimoniului şi Investiţii din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, a „reuşit“ să blocheze reabilitarea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Palazu Mare. Erdin Borgazi, managerul unităţii sanitare, spune că procedura de atribuire va fi reorganizată de către Consiliul Judeţean Constanţa, care este, de altfel, autoritatea contractantă.

Societatea comercială AB T & CO SRL, cu sediul în municipiul Bucureşti, pe strada Clucerului, a transmis prin fax contestaţia cu numărul 803/22.09.2010, înregistrată la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor sub nr. 33636/22.09.2010. Şefii unităţii comerciale mai sus amintite s-au arătat nemulţumiţi faţă de documentaţia de atribuire întocmită în cadrul procedurii de atribuire prin „licitaţie deschisă“ a contractului de achiziţie publică de furnizare. Conform documentaţiilor, obiectul contractului a fost „Furnizare echipamente medicale - Maşini, utilaje şi instalaţii pentru ocrotirea sănătăţii, aferente proiectului de reabilitare a infrastructurii, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea ambulatoriului de specialitate TBC din cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa“. Întreaga procedură de atribuire a fost organizată de autoritatea contractantă Consiliul Judeţean Constanţa. Revenind la AB T & CO SRL, firma a solicitat CNSC „admiterea contestaţiei cu consecinţa anulării documentaţiei de atribuire şi obligarea autorităţii contractante la refacerea documentaţiei de atribuire (...) în sensul divizării achiziţiei pe loturi corespunzătoare fiecărui echipament medical în parte“. În baza analizării documentelor depuse de părţi, la începutul acestei luni, specialiştii Consiliul Naţional Pentru Soluţionarea Contestaţiilor au decis să admită în parte contestaţia formulată de către SC AB T & CO SRL şi au dispus anularea procedurii de atribuire. Totuşi, CNSC a hotărât să respingă ca neîntemeiată cererea contestatoarei referitoare la divizarea achiziţiei pe loturi corespunzătoare fiecărui echipament medical în parte. Informat de jurnalişti cu privire la răspunsul CNSC, Erdin Borgazi, manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Palazu Mare, susţine că nu-l interesează foarte tare această parte a procedurii de atribuire. „Nu ştiam că s-a anulat licitaţia. Se va reface, nu este nicio problemă, eu sunt beneficiar“, a mai arătat Borgazi.            

Cine-i şefu' ?

Conform datelor furnizate de Vrajitorul.eu, SC AB T & CO SRL, cu domeniul de activitate computere - service, piese de schimb, este condusă de Bogdan Popoviciu, în calitate de administrator, iar acesta o are ca asociat pe Maria Ana Radu. Despre Bogdan Popoviciu mai putem spune că este şeful Direcţiei Modernizarea Patrimoniului şi Investiţii din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Aproape de sfârşitul lunii iunie, Popoviciu a fost revocat din funcţia de administrator al societăţii, începând cu data de 23.06.2010. Cârmuitorul Direcţiei Modernizarea Patrimoniului şi Investiţii a mai figurat şi în alte firme precum AB T & CO Divizia Medicală şi SC IT&C SRL. SC AB T & CO SRL a avut în 2009 o cifră de afaceri în valoare de 4.669.962 lei şi un profit brut al exerciţiului de 115.175 lei. Anul 2005 s-a dovedit extrem de profitabil pentru firma administrată până de curând de Popoviciu, an în care unitatea a raportat o cifră de afaceri de 5.220.910 lei. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • dana 02 May, 2011 21:37 Dl Bogdan Popoviciu e pisicher mare, firma lui nu a facut afaceri decat cu statul. În 2005 contractele erau date de o anume duduie de la Ministerul Culturii amanta dumnealui, iar acum decand e functionar public, are contracte numai cu statul si nu observa nimeni ca este in conflict de interese. Oare are putere mai mare decat Ministrul BOTIS. E director la Informatizare și are contracte cu firmele sale pentru echipamente informatice cu unitatile din subordinea Ministerului. Dar.... este sustinut de ANFP are contract si cu ei, cum sa nu, cum deschizi site-ul ANFP iti arata ca partener este ABT&Co firma la care Dl Popviciu a fost administrator si la care este in continuare actionar. De dl Popoviciu Bogdan stie si Guvernul ca face afaceri si are firme, dar pentru solutionarea problemei a trimis hartie la ANFP sa ia masuri. Acestia au luat masuri l-au facut parteneri pentru o delapidare mai buna a banilor publici.De carciuma de la Sinaia ”La MArmote” nu stiati. Daca te duci la carciuma si vrei sa discuti cu seful despre inchirierea localului vi se va da numele de Bogdan Popoviciu si numarul de telefon al acestuia, patronul de la Bucuresti, baiatul Nadejdea Opanschi.