Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cererea de vaccin contra AH1N1 s-a dublat la Mangalia

ro

08 Jan, 2010 04:30 1376 Marime text

Direcţia de Sănătate Publică Mangalia se confruntă, zilele acestea, cu o avalanşă de cereri de vaccin împotriva gripei noi. Şeful DSP Mangalia, dr. Mariana Petre, afirmă că recentul val de îmbolnăviri i-a determinat pe mangalioţi să lase la o parte orice îndoială în eficacitatea acestui vaccin şi să solicite imunizarea.

„Noi am repartizat încă din luna decembrie vaccinul împotriva gripei noi, iar săptămâna aceasta am primit un nou stoc. Avem doze pentru toţi cei ce ne solicită vaccinarea. În plus, toate unităţile de învăţământ din Municipiul Mangalia, alături de cele de sănătate publică - spitalul, centrul de dializă şi sanatoriul - Căminul de Bătrâni, precum şi medicii de familie, au primit destule doze pentru vaccinarea localnicilor", afirmă dr. Mariana Petre.

Deocamdată, pentru copiii de sub 14 ani, dozele de vaccin antigripal nu au fost „lansate" pe piaţă. La Mangalia, la finele anului trecut, au fost confirmate două cazuri de gripă porcină, la doi copii, fraţi, elevi ai Şcolii nr. 5, aceştia fiind deja vindecaţi. În schimb, o tânără din localitatea 2 Mai, a decedat pe fondul gripei noi chiar la începutul anului. La cabinetele medicilor de familie solicitările de vaccin contra AH1N1 s-au dublat de la începutul acestui an.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii