Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:11 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceacîreanu, călare pe semafoare

ro

18 Jun, 2011 00:00 2306 Marime text
semafoare.jpgMarca Telecom, firma unuia dintre inculpaţii din dosarul retrocedărilor, a câştigat din nou contractul pentru servicii de mentenanţă a sistemelor de semnalizare urbană din Constanţa în 2011.

Societatea în care deţine părţi sociale Mihai Sergiu Ceacîreanu a pus mâna pe contractul pus la bătaie de Confort Urban SRL, societate aflată în subordinea primăriei conduse de Radu Mazăre, cu o ofertă de 436.617 lei fără TVA. Potrivit anunţului de atribuire, Marca Telecom a fost singura firmă interesată să aibă grijă de semafoarele Constanţei, situaţie întâlnită şi în anii trecuţi.

Autoritatea contractantă estimase lucrările la 456.500 lei fără TVA. Ceacîreanu, „ca persoană fizică şi prin firma sa, New Home Construct SA", este inculpat în dosarul retrocedărilor la capitolul cesionari cumpărători de drepturi succesorale, alături de Viorel Pană, Valentin Gheorghe Ionescu, Cristian Borcea, Mihai Camboianu, Daniel Ene, Bogdan Gabriel Sandu, Marius şi Carmen Puşcaşi, pentru complicitate la infracţiuni asimilate şi în legătură directă cu infracţiuni de corupţie. Reamintim că, pe 28 octombrie 2008, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a 37 de inculpaţi în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa şi din Mamaia, plajă şi faleza, fapte prin care a fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro (dintre care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii