Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce licee constănţene vor pierde clase în anul şcolar viitor

ro

14 Jan, 2012 00:00 1662 Marime text

Din cauza rezultatelor foarte slabe la examenul de bacalaureat din 2011, unele unităţi de învăţământ liceal din Constanţa vor avea mai puţini elevi decât în anii trecuţi.

Conform „Metodologiei pentru fundamentarea cifrei de şcolarizare şi stabilirea reţelei unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat pentru anul şcolar 2012 - 2013", liceele care au avut o promovabilitate mai mică de 15% la examenul de bacalaureat 2011 vor proiecta pentru clasa a IX-a un plan de şcolarizare diminuat cu cel puţin o clasă.
Pe 17 ianuarie, Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa şi Comitetele Locale de Dezvoltare a Parteneriatului Social (CLDPS), care au în componenţă reprezentanţi ai autorităţilor locale, împreună cu reprezentanţi ai AJOFM, ai organizaţiilor patronale, ai sindicatelor şi ai ONG-urilor, trebuie să aprobe planurile de şcolarizare propuse de instituţiile de învăţământ. Apoi, până pe 20 ianuarie, planul de şcolarizare trebuie să fie înaintat spre avizare Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. „Noi nu putem desfiinţa un liceu. Dacă acest liceu a avut o promovabilitate mai mică de 15% şi are planificată pentru anul 2012 - 2013 o singură clasa a IX-a, nu o putem desfiinţa. Oricum, încă lucrăm la cifra de şcolarizare pe care o vom analiza în Consiliul de Administraţie de pe data de 17 ianuarie", a precizat Gevat Izmet Nejdet, inspector general adjunct la ISJ Constanţa. În judeţul Constanţa, au fost licee cu rezultate foarte bune la bacalaureat, dar şi unele cu un procent foarte slab de promovare. Iată ordinea celor mai bune licee constănţene: Colegiul „Mircea cel Bătrân" - 100%, Liceul Teoretic „George Călinescu" - 97,3%, Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria" - 96,38%, Liceul Teoretic „Decebal" - 95,25% , Liceul Teoretic „Callatis" Mangalia - 91%, Liceul Teoretic Murfatlar - 87,64% . La polul opus sunt liceele unde gradul de promovabilitate a fost zero sau de doar câteva procente. Vorbim de Grupul Şcolar din Ostrov - 0%, Liceul Teoretic Băneasa - 2,55%, Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza" din Constanţa - 2,6% şi Grupul Şcolar „Gheorghe Duca" din Constanţa - 14,67% . Reamintim că gradul de promovabilitate a Bacalaureatului în 2011 în judeţul Constanta a fost de 57,6%.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii