Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce i s-a restituit Parohiei Adormirea Maicii Domnului II Constanţa

ro

10 Jul, 2013 00:00 2979 Marime text
Comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobile a aprobat, la începutul acestei săptămâni, opt decizii de restituire în natură a unor imobile revendicate de culte religioase din judeţele Braşov, Constanţa, Sibiu, Covasna, Galaţi şi Mureş.

Este vorba despre restituirea unor bunuri către: Parohia Adormirea Maicii Domnului II Constanţa, Parohia Evanghelică de Confesiune Augustană Bod, satul Bod, judeţul Braşov (două decizii), Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice de Confesiune Augustană din România, Parohia Reformată Ocna Sibiului, judeţul Sibiu, Parohia Reformată Malnaş, comuna Malnaş, judeţul Covasna, Parohia Ortodoxă Română Mavromol - municipiul Galaţi şi Parohia Evanghelică de Confesiune Augustană Saschiz, comuna Saschiz, judeţul Mureş.

În ceea ce priveşte judeţul Constanţa, Parohia Adormirea Maicii Domnului II a primit, potrivit spuselor lui Cătălin Gavrilaş, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, un teren. În suprafaţă de 1.000 metri pătraţi, terenul este situat în spatele Bisericii Adormirea Maicii Domnului de pe bulevardul Tomis. Gavrilaş susţine că solicitarea pentru retrocedarea terenului a fost depusă în urmă cu şase, şapte ani, iar terenul este gol, pe el nefiind nimic construit.

Potrivit Mediafax, în şedinţa de la începutul acestei săptămâni, Comisia a decis, de asemenea, „amânarea deciziilor de restituire în natură în cazul a patru dosare, în care se solicită imobile pentru care cultului solicitant îi revine obligaţia, conform articolului 45 din Legea nr. 165/2013, de a menţiunea afectaţiunea de interes public pentru o perioadă de zece ani (şcoli, instituţii de învăţământ şi de cultură).

În comunicatul dat publicităţii de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor se precizează că rediscutarea acestor dosare va avea loc într-o şedinţă viitoare, ulterior stabilirii, prin hotărâre de guvern, a imobilelor pentru care se va impune obligativitatea mai sus menţionată.

Totodată, în 23 de dosare, Comisia specială „a aprobat propunerea de acordare de măsuri compensatorii către culte, aceste dosare urmând să fie transmise Comisiei Naţionale pentru Compensarea imobilelor, care va emite decizii de compensare, conform Legii nr. 165/2012”, se arată pe Mediafax.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii