Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce au descoperit comisarii CJPC în grădiniţele din Constanța! Șobolani, locuri de joacă neconforme şi meniu subdimensionat caloric

ro

29 Sep, 2017 16:17 3529 Marime text

Comisarii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au verificat 4 grădiniţe din Constanţa, unde au descoperit mai multe nereguli. Printre acestea se numără prezenta şobolanilor în subsol, locurile de joacă prezintă pericol, ia meniul este subdimensionat caloric. La acestea se adaugă lipsa dotărilor în spaţiile de preparare şi pregătire a mesei.



„La trei dintre acestea nu există dovada deratizării, iar la una dintre acestea au fost văzuţi şobolani în subsol! Legumele şi fructele la două dintre acestea era depozitate în spaţii necorespunzătoare, iar la una chiar în beciul cu şobolani, motiv pentru care au fost retrase de la consum. Utilajele de măsură aparţin unei alte ere, dar au inspecţia metrologică! Cu acestea se cântăresc gramaje exacte, cu toate că tehnic nu se poate! Deficienţe majore cu privire la calcularea meniului (subdimensionat caloric, cu toate că finanţare din partea părinţilor există)! Lipsa personalului calificat, a unor reţetare actualizate şi neadaptarea la cerinţele momentului, fac imposibilă realizarea cu responsabilitate a unui meniu variat, corespunzător şi variabil! Spre exemplu, la doua dintre unităţi, administratorul achiziţionează banane şi explica că un copil mănâncă 250 g banane la o masă (adica 2,5 banane). Necesarul se face în funcţie de aprecierea achizitorului şi nu în funcţie de meniu! Locurile de joacă sunt adevarate pericole! La una dintre gradinite spaţiile sanitare sunt necorespunzatoare! Acum încep anomaliile: de ce nu sunt asigurate saltele de către finanţator, iar acestea sunt aduse de către părinţi?! Reparaţiile la sistemele de ventilaţie şi/sau încălzire nu sunt făcute de ani! Lipsa dotărilor în spaţiile de preparare şi pregătire a mesei!“,  a declarat Horia Constantinescu, comisarul şef adjunct al CJPC.

Acesta spune că nu au fost aplicate sancţiuni, altele decât avertismente şi obligarea de a lua măsuri rapide: intentarierea locurilor de joacă, scoaterea de la consum a materiilor prime depozitate neconform, efectuarea deratizării şi dezinsecţiei.




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii