Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:16 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Candidatii din Mangalia - ingineri, pensionari, pastori, preoti si... antrenori de fotbal

ro

24 Apr, 2008 00:00 2893 Marime text
1208980679.jpg

Oferta electorala a partidelor politice a fost postata, la Mangalia, pe avizierul din fata primariei. Pe liste apar nume bine cunoscute in localitate sau ale unor oameni care nu au avut nimic de-a face cu politica pana acum. Multi intelectuali, dar si oameni "ai muncii", toti cu speranta ca vor prinde un loc caldut in fotoliul de primar sau de consilier local.

La Primaria Mangalia, in final s-au inscris 14 candidati - 11 pe listele unor partide si alti trei independenti. Zanfir Iorgus, actualul primar si inginer de profesie, merge pe lista PDL-ului. PNL-ul il are drept candidat pe Viorel Oleniuc - managerul Sanatoriului Balnear Mangalia, PSD - pe Claudiu Tusac, director (de profesie inginer), PRM-ul - pe Eugen Pricopie, inginer, PC - pe Vasile Olan, inginer agronom, PIN - pe Leonard Tanase, director, Forta Democrata - pe Constantin Filimon, pensionar MApN, PPPS - pe Niculae Viereanu, jurist, PNG-ul - pe Marian Stelian Pana, medic chirurg, PER - pe Sebastian Ghita, avocat, UPSC-ul - pe Mircea Silion, medic de familie. Cei trei independenti sunt Ionel Ivan, Emil Bodnaras si Nicolae Vincentiu Andreescu. Partidele si-au propus candidatii in functie de imaginea pe care o au la nivel local, de notorietate, dar si de simpatii interne. In ceea ce priveste meseriile candidatilor la consiliu, acestea sunt dintre cele mai diverse. La polul celor mai "elitiste" formatiuni, am mentiona PSD-ul si PNL-ul, ai caror consilieri propusi pe liste sunt, in majoritatea covarsitoare, intelectuali sau directori si administratori de firme. PSD-ul are in randul acestora economisti, profesori, educatori si invatatori, ingineri, ofiteri si directori de hotel. La polul opus putem mentiona PNG-ul (care are in randurile sale persoane din toate meseriile, de la vanzatori si pana la medici chirurgi), dar si Partida Rromilor, care are in fruntea listei un antrenor de fotbal - Banica Oprea, alaturi de soferi, mecanici, infirmiere si chiar un... pastor!

PC si FD - partidele pensionarilor, PIN - partidul calculatoristilor

Partidele pensionarilor, asa ar putea fi denumite Forta Democrata (care are aproape jumatate dintre propuneri consilieri din randul pensionarilor), dar si PC-ul, cu aceeasi majoritate covarsitoare de pensionari din armata. PIN-ul este partidul... calculatoristilor, asta daca tinem seama ca, pe langa liderul sau, candidat la primarie, Leonard Tanase (pasionat de calculatoare si muzica rock), intalnim informaticieni, depanatori de calculatoare, analisti programatori si operatori calculator! Tot pe listele PIN mai gasim un sef de echipaj - navigator, alaturi de liderul si vicepresedintele Sindicatului Liber Navalistul, din Daewoo Mangalia. In fine, candidatul PER, Sebastian Mihael Ghita, este cel mai tanar candidat la primarie - are numai 30 de ani! Ar mai fi de remarcat faptul ca UDMR-ul are in componenta sa candidati al caror nume nu are niciun fel de rezonanta maghiara. Un candidat la Consiliul Local Mangalia este si preotul paroh Petru Restantia, care merge ca... independent. "In ultima zi de inscriere am avut o singura candidatura respinsa, cea a lui Ismail Amet, al carui nume s-a regasit si la Partida Rromilor, dar si la UDMR. In rest, nu au fost niciun fel de incidente", afirma presedintele Biroului Electoral Local, Carmen Dudus. Intr-un "top" al meseriilor candidatilor la Consiliul Local ar conduce inginerii, urmati de medici, profesori, pensionari, administratori de firme.

Scris de: {autor}Clara VALIMAREANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii