Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:47 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campanie de donare de sange la Constanta

ro

03 May, 2010 03:57 1276 Marime text
Persoanele care doresc să doneze sânge pentru bolnavii aflaţi în dificultate pot face acest lucru începând de astăzi, la centrele din Constanţa, Braşov, Iaşi, Târgu Mureş, Sibiu şi Craiova. Acţiunea se desfăşoară sub sloganul „Donează sânge! Fii erou!" şi este desfăşurată de Federaţia Asociaţilor Studenţilor în Medicină din România, în colaborare cu centrele regionale de transfuzie sangvină din ţară.

Studenţii de la facultăţile de medicină organizează în perioada 3-7 mai, o campanie naţională de donare benevolă de sânge, făcând apel la persoanele care vor să-şi ajute semenii ce au nevoie de transfuzii.

Centrele regionale de transfuzie sangvină pun la dispoziţia organizatorilor cadre medicale specializate în domeniu, care trebuie să respecte normele internaţionale de igienă în timpul actului de donare. Organizatorii campaniei subliniază necesitatea donării de sânge pentru persoanele care suferă operaţii dificile, pentru victimele accidentelor şi cele care au nevoie de tratamente împotriva cancerului.

Campania de donare benevolă se va desfăşura în Bucureşti, la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" şi la Centrele de transfuzie din Constanţa, Braşov, Sibiu, Iaşi, Târgu Mureş şi Craiova.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii