Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:10 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campanie de donare de sange la Centrul de Transfuzii

ro

14 Jun, 2010 03:54 6161 Marime text
cap_9.jpgÎn cursul zilei de astăzi, persoanele care doresc să doneze sânge pentru o cauză nobilă o pot face la Centrul de Transfuzie Sanguină Constanţa, între 7.30 - 13.30. Evenimentul este organizat de Clubul maternităţii Isis, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorilor de sânge.

Potrivit organizatorul campaniei, Mohamet Zaher, peste 100 de membrii ai Clubului Isis şi-au manifestat dorinţa de a dona sânge. „Prin această campanie, dorim să promovăm atât Ziua Mondială a Donatorilor de sânge, cât şi să atragem câţi mai mulţi donatori, mai ales din rândul tinerilor. Majoritatea membrilor şi-au manifestat dorinţa de a dona bonurile de masă oamenilor nevoiaşi", ne-a declarat acesta. De asemenea, a ţinut să sublinieze că această campanie se va desfăşura până la sfârşitul săptămânii, tocmai pentru ca toţi constănţenii să aibă posibilitatea să doneze sânge.

Reguli de donare

Fiecare persoană care va dona sânge va beneficia de analize gratuite, bonuri de masă şi reducere la abonamentele pentru transportul în comun. Printre analizele gratuite se află cele pentru depistarea: hepatitei B şi C, HIV (SIDA), VDRL (Sifilis), HTLV (Leucemie), hemoglobină etc.

Pentru a dona este necesar buletinul de identitate, să nu fi consumat alcool cu 48 de ore înaintea donării, să ai o greutate corespunzătoare (peste 57 de kg), să nu ai herpes, să nu fi avut TBC, hepatită, malarie, alergii, să nu fii sub tratament medicamentos, să nu te fi vaccinat în ultimele două săptămâni, să nu fii la menstruaţie, să nu fi suferit vreo operaţie minoră în ultimele trei luni, sau majoră în ultimele şase luni. Fiecare persoană trebuie să mănânce în dimineaţa recoltării şi să consume cât mai multe lichide

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii