Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania electorală este în toi CJC oferă 10.000 de lei pentru acordarea retroactivă a burselor

ro

04 May, 2012 00:00 1239 Marime text

Consilieri judeţeni vor să aloce suma de 10.000 de lei pentru organizarea festivităţii de premiere a elevilor bursieri din clasele a XII-a - „Gala bursierilor Consiliului Judeţean Constanţa".

În cadrul festivităţii, elevii vor primi retroactiv bursele pentru şase luni (una din semestrul I şi cinci din semestrul II din anul şcolar 2011 - 2012). Şi deoarece campania electorală este în toi, reprezentanţii CJC au decis să transforme acordarea burselor într-o adevărată festivitate, pentru care vor cheltui 10.000 de lei.

Unul dintre proiectele pe care consilierii judeţeni urmează să le voteze în cadrul şedinţei din 7 mai se referă la organizarea festivităţii de premiere „Gala bursierilor Consiliului Judeţean Constanţa" pentru elevii bursieri din clasele a XII-a. Potrivit proiectului de hotărâre, CJC urmează să aloce suma de 10.000 de lei pentru organizarea respectivului eveniment. Direcţia Coordonare Instituţii Subordonate propune organizarea pe 14 mai a festivităţii de premiere pentru elevii bursieri din clasele a XII-a, care va fi găzduită de Pavilionul Expoziţional Constanţa. Evenimentul se va desfăşura sun titulatura „Gala bursierilor Consiliului Judeţean Constanţa" şi va fi organizat cu ocazia încheierii ciclului liceal de patru ani, început în 2008, pentru elevii care au beneficiat de bursele de merit oferite de CJC. La sfârşitul anului şcolar 2011 - 2012, vor absolvi liceul 163 de elevi care au primit burse de studiu în cadrul „Programului de burse pentru elevii din mediul rural", program aprobat de CJC în anul 2007. În cadrul acestei festivităţi de premiere, elevii bursieri din clasele a XII-a vor primi bursele pentru o lună din semestrul I (aferentă perioadei 15 noiembrie - 15 decembrie 2011) şi cinci luni din semestru II (aferente perioadei 15 ianuarie - 15 iunie 2012), burse care se ridică la valoarea de 104.700 de lei. Această sumă a fost cuprinsă în „Programul de burse pentru elevii din mediul rural" pentru anului 2012. Reamintim că, la începutul lunii aprilie, acelaşi CJC a finanţat şi organizarea Olimpiadei Naţionale de Matematică, în cadrul căreia cei mai buni dintre elevii matematicieni ai ţării s-au întrecut la malul mării. Participanţii, elevi şi profesori, aproape 700 de persoane, au fost cazaţi în două unităţi hoteliere din staţiunea Mamaia: hotelurile Flora şi Malibu. Aşa cum bine ştie toată lumea, Hotelul Flora aparţine societăţii Xenoti SRL, în care asociaţi sunt primarul Radu Mazăre şi preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, alături de partenerul lor, Sorin-Gabriel Strutinsky. Cât despre Hotelul Malibu, nu este niciun secret că aparţine societăţii Stop SRL, a omului de afaceri Costică Zelcă, cel care poate fi situat în sfera de prieteni şi afaceri a lui Mazăre şi a lui Constantinescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii