Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CA-ul SCJU a aprobat ca spitalul să fie manageriat de o firmă

ro

14 Jan, 2011 02:58 1195 Marime text
spitalul_judetean_001.jpgConsiliul de Administraţie al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa s-a întrunit ieri.

Printre punctele de pe ordinea de zi s-a aflat şi cel de aprobare a demarării procedurii de achiziţie pentru serviciul de management spitalicesc. Cu alte cuvinte, cea mai mare unitate sanitară din judeţ va fi administrată de o persoană juridică, nu de una fizica, aşa cum a fost până acum. Propunerea a fost aprobată de CA, iar caietul de sarcini al licitaţiei va fi aprobat printr-un act administrativ semnat de preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu. Se pare că situaţia nu este singulară decât la nivel judeţean, pentru că în ţară mai sunt unităţi sanitare manageriate de firme, în Mehedinţi şi în Bucureşti.

Reamintim că miercuri, actualul manager al SCJU, Dănuţ Căpăţînă, a declarat că nu exclude posibilitatea de a participa la licitaţie cu firma sa. La începutul lunii noiembrie 2010, Monitorul Oficial nota că Lucica Simona Căpăţînă şi Dănuţ Căpăţînă, asociaţi în cadrul SC Performance Profile SRL, au decis completarea obiectului de activitate cu următoarea menţiune: „inclusiv management în domeniul sanitar şi spitalicesc". Documentul, apărut pe 5 noiembrie a.c., mai spune că, prin hotărârea 1 din 20 octombrie 2010, Dănuţ Căpăţînă a fost numit director general al SC Performance Profile SRL. Aşa cum ZIUA de Constanţa a consemnat în ediţiile anterioare, numirea lui Căpăţînă în funcţia de director general al societăţii private putea fi o problemă, din punct de vedere al Legii 95 din 2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. Şi... se pare că a fost. Asta, pentru că pe 5 noiembrie 2010, soţii Căpăţînă, patroni la SC Performance Profile SRL, au adoptat hotărârea numărul 2, apărută în Monitorul Oficial pe 30 noiembrie 2010, prin care se spune că „se suspendă din funcţie directorul general, domnul Căpăţînă Dănuţ". Monitorul Oficial mai spunea: „directorul general este suspendat din funcţie pe perioada ocupării funcţiei de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa". Surse din cadrul CA-ului SCJU spun că abia aşteaptă să vadă modul în care va fi organizată licitaţia pentru management, dând de înţeles că procedura va fi făcută „cu dedicaţie" pentru Căpăţînă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii