Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:15 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bricul Mircea, la „Intrecerea marilor veliere din Atlantic"

ro

13 Apr, 2009 02:57 9876 Marime text
Bricul_Mircea_15.jpgNava şcoală a Academiei „Mircea cel Bătrân" a părăsit, ieri, Portul Constanţa pentru a participa pentru a treia oară la „Întrecerea marilor veliere din Atlantic".

Echipajul este format din 190 de studenţi şi elevi ai Şcolii de Maiştri de Marină şi zece cadeţi străini din Croaţia, Franţa, Turcia şi SUA, care se vor întoarce acasă pe 1 septembrie. În perioada celor aproape şase luni de voiaj, vor parcurge peste 12.500 mile şi vor străbate Marea Neagră, Egee şi Mediterană, şi oceanul Atlantic de Nord. „Itinerarul cuprinde porturile Catania, Cadiz, Tenerife, Hamilton, Charleston, Boston, Ponta Delagada, Gibraltar şi Iraklion, studenţii şi elevii-marinari urmând să conducă bricul şi în cadrul a trei dintre cele şase concursuri ale tradiţionalei regate «Întrecerea marilor veliere din Atlantic», la care nava-şcoală Mircea participă pentru a treia oară", a declarat cpt. Mugur Lucian, purtătorul de cuvânt al Academiei Navale Mircea cel Bătrân. În 2008, Bricul Mircea a făcut un marş de instrucţie care a durat 115 zile în Marea Mediterană, Oceanul Atlantic, Marea Nordului şi Marea Baltică şi a luat parte la festivităţile organizate pentru sărbătorirea semicentenarului navei soră, nava-şcoală a Marinei Germane, „Gorch Fock". Nava şcoală „Mircea" a fost construită în perioada 1938 - 1939, la Şantierul Blohm und Voss din Hamburg - Germania, iar în 2002, la Şantierul Naval din Brăila, a trecut prin ultima reparaţie capitală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • marius 07 Jun, 2011 07:40 toate bune,dar noi nu suntem in stare sa facem nimic bun la noi in tara,BRICUL MIRCEA la nemti,e facut?halal de neamul nostru,scuzati pt gramatica.