Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:18 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baruri mizere in Km 4-5

ro

11 Jun, 2008 00:00 990 Marime text

Puncte turistice nu prea sunt in Constanta, dar localuri iesite ca ciupercile dupa o ploaie de vara, in care nu se asigura un minim de igiena, se intalnesc la tot pasul. Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) au demarat, ieri, un control in cartierul periferic Km 4-5, pentru a vedea care sunt conditiile in care se relaxeaza constantenii si turistii.

"Nu am crezut ca mai putem gasi unitati intr-o stare atat de mizerabila", a fost concluzia lui Gheorghe Trandafir, inspector adjunct al institutiei. Verificarile au vizat trei baruri, pe care reprezentantii OJPC Constanta promit sa le inchida. Fetele de masa gaurite de tigara, grupurile sanitare din care lipsea sapunul si hartia igienica, iar cioburile care tineau loc de oglinzi au fost doar cateva nereguli constatate de inspectori. "Din cele trei spatii verificate, toate au prezentat deficiente si risca amenzi cuprinse intre 3.000 si 5.000 de lei. Administratorii barurilor au fost chemati la sediul OJPC Constanta si, cel mai sigur, le vom inchide unitatile, pana la asigurarea unor conditii decente pentru clienti", a declarat acesta. La SC Club Tinadin SRL, carnea nu avea eticheta de provenienta, in spatiul in care era preparat meniul clientilor roiau mustele, iar spatiile de depozitare erau insalubre. De asemenea, s-a constatat ca igiena era un fapt dat de mult uitarii in grupurile sanitare ale societatii, iar pretul produselor nu era afisat. La Cafe-bar Boby, inspectorii nu au dat peste aceleasi conditii precare, insa s-a sesizat ca persoanele nefumatoare nu au ce cauta in local, pentru ca administratorul nu catadicsise sa le amenajeze un spatiu corespunzator.

"Daca punem hartie, se fura"

Primul loc in topul neregulilor i-a revenit societatii Thomas SRL. Si in acest local, nu s-a dat prea multa importanta persoanelor care nu fumeaza. Inspectorilor OJPC nu le-a fost mica mirarea cand, in loc de spatiu inchis pentru nefumatori, le-a fost indicata o incapere mai mica de doi metri patrati, fara geamuri si scaune cu un picior lipsa. Dar surprizele nu s-au sfarsit aici. La intrebarile legate de conditiile precare in care se gasesc grupurile sanitare, reprezentantii OJPC au primit un raspuns prompt. "Daca punem hartie, se fura", a explicat, fara nonsalanta, barmanul.

Scris de: {autor}Stefania CHERMANEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii