Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:13 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au trecut de etapa selecţiei online Profesori constănţeni, selectaţi pentru concursul de expert în management (document)

ro

30 Oct, 2013 00:00 2354 Marime text
Ministerul Educaţiei a publicat lista cadrelor didactice care s-au înscris în noua etapă a Concursului Naţional de Selecţie pentru constituirea Corpului Naţional de Experţi în Management Educaţional. Din judeţul Constanţa 29 de cadre didactice şi-au depus aplicaţia online. Selecţia cadrelor didactice pentru constituirea corpului naţional de experţi în management educaţional se află la runda a V-a. Începând cu anul şcolar 2012 - 2013, inspectoratele şcolare judeţene pot scoate anual la concursul de selecţie pentru dobândirea calităţii de membru al corpului naţional de experţi în management educaţional un număr de locuri de cel mult 5% din totalul posturilor didactice existente în judeţ, pentru care se organizează concursul.
 
Printre cei care doresc să obţină acest statut se numără inspectorii şcolari de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa - Manuela Butuman, Dragoş Octavian Ciucan, Alina Diana Codreanu, Daniela Frangopol, Daniea Martinaş. Printre cei care îşi doresc să devină experţi în management educaţionale se mai numără directorul adjunct al Şcoala Nicolae Tonitza Daniela Mariana Contor, directorii adjuncţi ai Liceului cu Program Sportiv Nicolae Rotaru – Laura Cucoară şi Magdalena Martinescu, directorul adjunct al Liceului Tehnologic din Dobromir- Tudora Manuela Gafiţa, directorul Liceului Emil Racoviţă din Techirghiol – Adrian Munteanu, directorul adjunct al Şcolii Gimnaziale Constantin Brâncuşi din Medgidia – Cristina Pârvu. Dosarele vor fi evaluate, în perioada 4 - 7 noiembrie, de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) şi de către cei ai MEN în cazul inspectorilor. Pe 8 noiembrie 2013 - validarea rezultatelor selecţiei de către consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar şi afişarea rezultatelor evaluării, în ordinea descrescătoare a punctajelor şi transmiterea către inspectoratele şcolare a rezultatelor selecţiei făcute de comisia de evaluare constituită la nivelul MEN, în vederea afişării acestora la sediul inspectoratului şcolar. Între 11-15 noiembrie 2013 - depunerea contestaţiilor la inspectoratul şcolar, respectiv la MEN; 20-21 noiembrie 2013 - Soluţionarea contestaţiilor; 22 noiembrie 2013 - transmiterea de către MEN a rezultatelor contestaţiilor la inspectoratul şcolar.

Cine a putut participa la concurs

Potrivit metodologiei, la concursul de selecţie pentru dobândirea calităţii de membru al corpului naţional de experţi în management educaţional poate participa orice cadru didactic care îndeplineşte următoarele condiţii: face dovada acumulării a 60 de credite transferabile în cadrul unor programe acreditate de formare în domeniul managementului educaţional, este titular în învăţământ şi are cel puţin gradul didactic II sau titlul ştiinţific de doctor, a obţinut calificativul „foarte bine” în ultimii 4 ani şi nu a fost sancţionat disciplinar în anul şcolar curent, nu a fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere sau de îndrumare şi control în învăţământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală, nu a fost exclus, conform prevederilor art. 21, din Registrul naţional al experţilor în management educaţional.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii