Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au crezut că educaţia se face cu pumnul Două educatoare de la Centrul de Plasament „Delfinul“ din Agigea, urmărite penal

ro

31 Oct, 2014 00:00 4397 Marime text
Pe principiul „bătaia este ruptă din rai“, mai multe educatoare de la Centrul de Plasament „Delfinul“ din Agigea au recurs la violenţă faţă de câţiva orfani. Dovadă stă o conversaţie purtată pe Facebook între două educatoare, care scoate la iveală detalii despre tratamentul de care au parte copiii care trăiesc acolo. Cele două educatoare vorbeau despre faptul că ar fi bătut mai mulţi copii şi că directorul adjunct ar avea cunoştinţă despre cele petrecute în centrul de plasament.
 
Conducerea Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a demarat o anchetă internă. „Am dispus, conform prevederilor legale în vigoare, o cercetare disciplinară. Am luat, în plus, și măsura suspendării temporare pe perioada cercetării disciplinare a persoanelor implicate. Aşteptăm să vedem rezultatele anchetei, pentru a stabili ce măsuri luăm în continuare. Una dintre cele două educatoare este angajată a centrului de opt ani, iar cea de-a doua, de un an“, a declarat Petre Dinică, directorul DGASPC Constanţa. Acesta a precizat că numele care apar în conversaţie aparţin unor copii care nu se mai află în centrul de plasament de la Agigea. „În acest moment, minorii se află în alte centre de plasament“, a mai spus Petre Dinică, directorul DGASPC Constanţa.

 Ce spune Parchetul Constanţa

 Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a anunţat, în cursul zilei de ieri, că „a început urmărirea penală cu privire la săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă“. „În cursul după-amiezii de 29.10.2014, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a fost primită sesizarea formulată de Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţia Copilului Constanţa, prin care am fost încunoştinţaţi în legătură cu presupuse acte de violenţă exercitate asupra unor copii instituţionalizaţi de angajate ale unui centru de plasament aflat în subordinea instituţiei mai sus precizate. Drept urmare, a fost învestit Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa în vederea efectuării de cercetări penale conform dispoziţiilor legale, iar la data de 30.10.2014, a fost începută urmărirea penală cu privire la săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă prevăzută de art. 296 Cod Penal. În cauză, se efectuează cercetări în vederea stabilirii situaţiei de fapt sesizate, a identificării tuturor persoanelor menționate în actul de sesizare și pentru administrarea cu celeritate a probelor necesare aflării adevărului şi lămuririi cauzei sub toate aspectele“, se arată în comunicatul remis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii