Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Armonie Mazăre-Haşotti - „Vindem Cazinoul!"

ro

27 Oct, 2012 02:25 2546 Marime text

Primarul Radu Mazăre şi ministrul Culturii, Puiu Haşotti, au ajuns la un punct comun: sunt dispuşi să vândă Cazinoul Constanţa. Edilul a spus chiar că a avut oferte, ultima venind zilele trecute, din partea unor americani. „Cazinoul va reveni municipalităţii, întrucât Guvernul nu s-a apucat de lucru într-un an de zile, aşa cum era prevăzut în hotărârea de consiliu în momentul în care am transferat Cazinoul. În discuţiile pe care le-am avut cu ministrul Hellvig, a fost prinsă o sumă de bani cam de 1,7 milioane de euro pentru Cazino, ca să înceapă anul acesta, dar s-au complicat în licitaţii, în contestaţii şi nu au mai apucat. Cazinoul va reveni Constanţei. Noi am alocat bani să facem o minimă conservare şi o se demarăm procedura de vânzare prin licitaţie internaţională a Cazinoului. Aici sunt două aspecte majore. Unu: toate investiţiile pe care noi le facem în zona peninsulară vor creşte valoarea acestui obiectiv, atât ca valoare de vânzare, cât şi ulterior ca dorinţă de investiţie. Doi: sunt în studiu, aşa cum am mai precizat, de a reuşi să fac o zonă fiscală specială pentru cazinouri în zona Constanţa, Mamaia şi Sulina", a declarat Mazăre.

„Chestiunea cu «nu ne vindem ţara» trebuie să dispară!"

Acesta a mai precizat că a avut această discuţie cu premierul, care i-a lăsat libertatea să studieze zona fiscală specială pentru cazinouri, fără a intra în contradicţie cu reglementările europene. „Asta însemnă nişte taxe, dacă în ţară sunt de 100 de lei pentru cazinouri, aici vor fi de 5 lei sau de 10 lei. Sunt două mari pieţe pe care dorim să le accesăm. Acum două zile am avut o delegaţie de americani care au venit ca să-şi exprime intenţia de a cumpăra Cazinoul. Sunt două pieţe mari cărora noi vrem să ne adresăm, piaţa din Turcia, unde Cazinourile sunt interzise, şi piaţa din Rusia, unde, de asemenea, au fost interzise cazinourile. Asta ar însemna ca acest obiectiv valoros al nostru, al Constanţei, nu numai că în momentul vânzării va aduce nişte bani la bugetul local, dar va şi funcţiona ca un cazinou. Legea aceasta va trece, bineînţeles, dacă noi vom fi la putere. Dacă nu vom fi la putere, nu va trece", a mai precizat Radu Mazăre. La rândul său, ministrul Culturii, Puiu Haşotti, a declarat: „Conform înţelegerii de acum un an cu doamna Udrea, care nu a făcut nimic, Cazinoul a revenit în proprietatea municipalităţii constănţene. Conform legii, Primăria are totală libertate de a face ceea ce crede de cuviinţă şi ceea ce crede că este mai bine cu Cazinoul. Am spus de nenumărate ori că în situaţia în care Primăria doreşte să ne ia parteneri la reabilitarea Cazinoului, să oferim logistică, să oferim expertiză, mai puţin bani, suntem deschişi la o colaborare. Dar înţeleg că există un proiect pe care Primăria îl avea deja demarat înainte ca eu să ajung ministru şi nu putem ieşi în afara cadrului legal. Eu cred că după 22 de ani chestiunea cu «nu ne vindem ţara» trebuie să dispară şi din conştiinţa şi din apucăturile noastre politice! Tot ce este bun pentru comunitate trebuie făcut indiferent dacă o face un investitor român sau străin".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • patrimoniu cultural national 30 Oct, 2012 21:12 Legea monumentelor spune ca proprietarul unui monument nu poate sa-l vanda decat daca statul, prin Ministerul Culturii, renunta la dreptul sau de a-l cumpara inantea altor ofertanti.