Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:57 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arimex Comexim 2000 SRL nu a uitat de tradiţie De Sfinţii Mihail şi Gavriil, pacienţii de la „Judeţean” şi „Infecţioase” au primit o masă pe cinste (galerie foto)

ro

09 Nov, 2013 00:00 2404 Marime text
Supă de pasăre cu găluşti, borş de perişoare, ciorbă de fasole uscată, supă de văcuţă cu legume şi fidea, piure de cartofi cu friptură din piept de pui la cuptor, sote de legume cu friptură de văcuţă la tavă - sunt doar câteva dintre bucatele servite, ieri, de pacienţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi de cei ai Spitalului de Boli Infecţioase.

Dat fiindcă vineri, creştinii i-au prăznuit pe Sfinţii Arhangheli  Mihail şi Gavriil, conducerea societăţii Arimex Comexim 2000 SRL, care oferă hrana zilnică pacienţilor de la cele unităţi sanitare, a oferit o masă pe cinste. De altfel ca de fiecare dată, cu prilejul sărbătorilor religioase şi laice. La micul dejun pacienţii celor două unităţi sanitare au servit ceai cu lămâie, margarină, un ou fiert, brânză de vaci, salam Victoria, gem, caşcaval şi şuncă presată. Suplimentul a constat din biscuiţi, lapte dulce şi iaurt natural. Prânzul a fost variat, pentru toate gusturile şi a inclus supă de pasăre cu găluşti, ciorbă de fasole uscată, ciorbă de perişoare, supă de văcuţă cu legume şi fidea, supă de legume cu fidea, piure de cartofi cu friptură din piept de pui la cuptor, cartofi la cuptor cu friptură din piept de pui la tavă, piure de cartofi cu friptură din piept de pui în sos ostropel, piure de cartofi cu friptură din văcuţă la tavă, sote de legume cu friptură de văcuţă la tavă, dar şi salată de varză albă. La desert, toată lumea a servit prăjitură cu mere, plăcintă cu mere, mere coapte la cuptor.  Pentru cină, angajaţii societăţii Arimex Comexim 2000 SRL au pregătit mămăliguţă cu brânză proaspătă de vaci şi smântână, mămăliguţă cu brânză telemea şi smântână, spaghete cu brânză de vaci şi stafide, macaroane cu brânză telemea, spaghete cu pulpe de pui în sos de roşii, budincă de orez cu mere şi dovleac, piure de cartofi cu aripi de pui la cuptor, sandwich cu brânză topită şi salam. Desertul a constat din  biscuiţi. 

Ca de fiecare dată, la cele două cantine au fost ţinute slujbe de sfinţire a hranei, pentru ca aceasta să fie primită cum se cuvine. Preoţii Cristea Gigi, Ştefan Mircea şi Toma Petre au sfinţit toate bucatele şi s-au rugat atât pentru pacienţi, cât şi pentru toţi binefăcătorii acestui spital. „În numele tuturor pacienţilor, mulţumim Arhiepiscopiei Tomisului şi inimoaselor echipe Dobrogea S şi Selgros Cash & Carry pentru grija şi sprijinul permanent acordat. Tuturor pacienţilor internaţi le dorim însănătoşire grabnică şi ne rugăm ca bunul Dumnezeu şi Maica Domnului să le tămăduiască sufletele şi trupurile, să le dăruiască pace sufleteasca şi spor în cele bune, iar tuturor celor care poarta numele Sfinţilor Mihail şi Gavril le urăm cu drag La mulţi ani”, a declarat administratorul societăţii, Petre Preda.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii