Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul Republicii Coreea în România, Excelenţa Sa Im Han-taek „Apreciez efortul SC RAJA SA de a continua colaborarea cu companiile coreene" (galerie foto)

ro

12 May, 2011 00:07 2648 Marime text

cap_10.jpgFelix Stroe: „Programul nostru de modernizare se va bucura şi de participarea companiilor din Coreea de Sud"

SC RAJA SA Constanţa a fost vizitată ieri de noul ambasador al Republicii Coreea în România, Excelenţa Sa Im Han-taek, care, la două luni de la învestirea în funcţie, a ales judeţul Constanţa drept destinaţie a primei sale vizite oficiale. Şi deoarece între SC RAJA SA şi companii renumite din Republica Coreea există de doi ani un parteneriat, ambasadorul Im Han-taek, a efectuat prima sa vizită de lucru la Staţia de epurare Constanţa Nord, de pe bulevardul Mamaia, precum şi la sediul RAJA SA. În cadrul discuţiilor purtate între Excelenţa Sa şi directorul general al SC RAJA SA Constanţa, Felix Stroe, s-a pus accent pe colaborarea strânsă dintre companii de renume din Coreea şi compania de apă constănţeană, precum şi pe posibilităţile de dezvoltare a acestor relaţii bilaterale.

Raja_2.jpg „Este o zi importanta pentru RAJA SA, deoarece ambasadorul Republicii Coreea este oaspetele nostru. Acum doi ani, între Agenţia de stat Kotra din Coreea de Sud şi SC RAJA SA a fost încheiat un parteneriat puternic, în urma căruia beneficiem de tehnologie coreeană de ultimă generaţie. De la 1 iulie intră în vigoare Acordul de Liber Schimb între Coreea şi Uniunea Europeană, în urma căruia produsele coreene vor intra în uniune fără taxe vamale. Acest lucru nu poate decât să ne bucure, deoarece în Coreea de Sud se produc cele mai moderne tehnologii de filtrare a apei. Salut acest Acord şi ne bucurăm că noi, SC RAJA SA, l-am devansat acum doi ani, când am încheiat acel parteneriat. Mai mult, programul nostru de modernizare se va bucura şi de participarea companiilor din Coreea de Sud", a declarat Felix Stroe, directorul general al celui mai mare operator de apă, SC RAJA SA. Potrivit acestuia, în momentul de faţă, ca o premieră pentru România, la Staţia de epurare Constanţa Sud se montează o instalaţie bazată pe soluţia unei companii coreene - lider mondial în acest domeniu pentru gestionarea nămolurilor rezultate din procesul de epurare a apei. „Prin această tehnologie gradul de extragere a nămolului este de 10-12%, adică din 100 litri de apă uzată rezultă 10-12 kg de nămol", a mai explicat Felix Stroe. La rândul său, ambasadorul Republicii Coreea, Excelenţa Sa Im Han-taek, a precizat că a rămas încântat de municipiul Constanţa, dar şi de felul în care s-a dezvoltat compania constănţeană de apă. „Am ales judeţul şi municipiul dumneavoastră ca destinaţie a primei mele vizite oficiale în calitate de ambasador, deoarece Constanţa este un centru istoric şi economic important. Constanţa a dezvoltat relaţii economice importante cu companii coreene, de aceea cred că şi pe viitor acestea vor continua. Îi mulţumesc domnului Stroe pentru modul în care a dezvoltat compania. Ştiu că există relaţii de colaborare între RAJA şi companii coreene în domeniul apei, precum şi în domeniul energiilor neconvenţionale. Apreciez, de asemenea, efortul SC RAJA SA pentru continuarea colaborării cu companiile coreene, iar companiile coreene au multe de făcut în ţara dumneavoastră", a subliniat ambasadorul Republicii Coreea, Im Han-taek.

SC RAJA va produce energie regenerabilă cu echipamente din Coreea de Sud

Un alt domeniu de colaborare între SC RAJA SA şi companiile coreene îl reprezintă energiile neconvenţionale. Potrivit directorului general Felix Stroe, în prezent se poartă discuţii cu companii puternice din Republica Coreea care pot furniza echipamente pentru instalaţiile pe care le va dezvolta SC RAJA SA în domeniul energiei verzi, comparabile ca tehnologie cu cele ale firmelor de renume din Europa sau Statele Unite ale Americii, însă la preţuri imbatabile. „Mâine (n.r. azi), o delegaţie a SC RAJA SA va merge la Londra, unde se va întâlni cu directorul Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare, pentru ultimele discuţii privind condiţiile acordării unui împrumut de 200 de milioane de euro direct către RAJA SA Constanţa pentru a dezvolta o capacitate de producere a energiei neconvenţionale. Deşi s-au luat toate măsurile pentru limitarea consumului de energie, SC RAJA consumă energie electrică de 1 milion de euro pe lună. Operarea a peste 5.000 km de conducte de apă şi canalizare, a peste 400 de foraje de mare adâncime şi a 12 staţii de epurare înseamnă un consum foarte mare de energie. De aceea, dorim să finalizăm acest proiect, care ne va aduce o capacitate dublă faţă de necesităţile noastre. O parte din energie o vom vinde, ceea ce ne va permite să achităm creditul fără alt efort financiar", a mai subliniat directorul general al SC RAJA SA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • constantean 13 May, 2011 10:10 felicitari felix stroe si raja-parca e altceva