Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alocaţia de hrană, problemă readusă în prim-plan Managerul care pregăteşte hrana pacienţilor SCJU face petiţie la ministrul Sănătăţii

ro

16 Mar, 2011 03:00 1365 Marime text
cantina_Preda.jpgChiar dacă alimentele s-au scumpit de câteva ori în ultimii ani, din 2008, de când a fost stabilită suma de şase lei pentru raţia zilnică a fiecărui pacient internat în spitalele statului, cuantumul nu a mai fost schimbat.

Managerul SC Arimex Comexim 2000 SRL, Petre Preda, care are în administrare cantina de la Liceul Sanitar, unde se pregăteşte masa pacienţilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi de la secţiile exterioare, a susţinut în nenumărate rânduri că suma pentru fiecare pacient este insuficientă în actualele condiţii economice şi vrea să se adreseze ministrului Sănătăţii pentru a-i aduce la cunoştinţă această situaţie disperată. „Trebuie să facem ceva ca să mărim alocaţia de hrană, pentru că nu se mai poate să mai hrănim pacienţii cu şase lei pe zi, în condiţiile în care au nevoie de un meniu cu un anumit număr de calorii, care să le asigure recuperarea pentru care se află în spital, iar preţurile la alimente au explodat. Ni s-au terminat şi stocurile de alimente pe care le achiziţionasem la preţuri mai mici. Spre exemplu, de când preţul cartofilor a explodat, încercăm să evităm să pregătim meniuri în care să includem cartofii". Directorul cantinei a mai adăugat faptul că va întocmi o scrisoare deschisă pe care o va depune el însuşi săptămâna viitoare la cabinetul ministrului Sănătăţii, în care îi va aduce la cunoştinţă această situaţie. „Probabil nici nu au mai luat în calcul situaţia legată de suma foarte mică a alocaţiei de hrană. De aceea, vreau să îi aduc asta la cunoştinţă", a mai spus managerul societăţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii