Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Al treilea proiect finanţat cu fonduri europene Ministrul Rovana Plumb - „Liderul absorbţiei fondurilor europene este RAJA Constanţa” (galerie foto)

ro

31 Aug, 2013 00:00 2515 Marime text
Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, şi ministrul Mediului, Rovana Plumb, au luat parte, ieri, la evenimentul de lansare a proiectului „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată pentru regiunea Constanţa - Ilfov”. „RAJA Constanta este lider printre operatorii de apa din ţară în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene pe programe de mediu“, a subliniat ministrul Mediului, Rovana Plumb.

„Azi este o zi importantă pentru RAJA, deoarece demarează un proiect mare, finanţat cu fonduri europene. Este cel de-al treilea proiect finanţat cu fonduri de coeziune, care conţine lucrări de reabilitare şi de extindere a reţelelor de alimentare cu apă şi de canalizare în localităţile Constanţa, Buftea şi Corbeanca. Prin acest proiect oferim posibilitatea locuitorilor să aibă servicii de apă şi canalizare. Astfel, în România se întâmplă şi lucruri bune”, a declarat directorul general al SC RAJA SA, Felix Stroe, care a precizat că a avut atât sprijinul ministrului Rovana Plumb, cât şi al lui Eugen Teodorovici. Proiectul „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată pentru regiunea Constanţa - Ilfov” are o valoare de 49.717.619 euro şi cuprinde 5 contracte de lucrări şi 2 contracte de servicii, fiind finanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu. Contribuţia RAJA este de 75 de milioane de euro. Investiţiile la nivelul sistemului de alimentare cu apă potabilă din cadrul acestui program cuprinde realizarea a 95 de km de reţea, executarea a 19 foraje pentru puţuri de adâncime medie, construcţia a două staţii de pompare cu funcţionare automată, a trei rezervoare cu o capacitate totală de înmagazinare a apei de 1.900 mc şi a 3 staţii de tratare a apei potabile, dar şi realizarea a 7.400 de branşamente noi la reţeaua de apă potabilă. Sistemul de canalizare se va extinde cu 109 km, se vor construi 19 staţii de pompare a apei uzate cu funcţionare automată şi o staţie de epurare a apelor uzate în oraşul Buftea, care va deservi localităţile Buftea, Crevedia şi Corbeanca. De asemenea, se vor realiza 7.400 de branşamente noi la reţeaua de canalizare menajeră. În cadrul acestui program amplu vor fi încheiate şase contracte, care au fost deja publicate pe SEAP. Este vorba despre: „Reabilitarea şi extinderea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare din Buftea”, „Reabilitarea şi extinderea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare din Corbeanca”, „Reabilitarea şi extinderea surselor de captare şi tratare a apei potabile din Buftea şi Corbeanca şi construcţia staţiei de epurare din Buftea”, „Reabilitarea arterei de apă potabilă pe bulevardul 1 Mai din Constanţa”, „Asistenţă tehnică de management şi supervizare pentru acordarea de sprijin în gestionarea şi implementarea proiectului Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă uzată pentru regiunea Constanţa-Ilfov” şi „Servicii de audit financiar”.

RAJA are unul dintre cele mai mici preţuri la apă

Directorul general al SC RAJA Constanţa, Felix Stroe, a ţinut să amintească că societatea se situează pe locul 12 în ţară în ceea ce priveşte preţul metrului cub de apă. O problemă semnalată de directorul Felix Stroe este cea a atribuirii contractelor pe baza principiului „cel mai mic preţ”. „Se întâmplă să atribuim contractul unei societăţi care în două luni intră în incapacitate de plată. Iar dacă nu-i atribuim contractul, suntem chemaţi la DNA. Legislaţia ne obligă să acordăm contractul societăţii care oferă cel mai mic preţ”, a subliniat directorul general al SC RAJA SA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii