Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:14 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acuzaţii Stomatologul Ninel Ruţă susţine că alegerile pentru Colegiul Medicilor Dentişti au fost fraudate

ro

15 Mar, 2011 02:24 6931 Marime text
cap_1.jpg208 medici stomatologi au participat, pe 12 martie, la alegerile pentru Colegiul Medicilor Dentişti din Constanţa

Votul din 12 martie pentru alegerea Colegiului Medicilor Dentişti din Constanţa i-a împărţit pe doctori în două tabere. În condiţiile în care tinerii specialişti au votat pentru medici din noua generaţie, rezultatele i-au dat câştigători tot pe cei din vechea gardă.

Medicul stomatolog Ninel Ruţă susţine că alegerile care au fost organizate pe 12 martie pentru alegerea Colegiul Medicilor din Constanţa au fost fraudate. Potrivit acestuia, miza acestor fraude ar fi sume foarte mari de bani, controlarea breslei şi impunerea propriilor interese. „Pe 12 martie au fost aleşi 29 de membri ai Consiliului Judeţean al Colegiului Medicilor Dentişti din Constanţa, 3 membri ai Comisiei de cenzori şi 20 de membri pentru Adunarea Generală a Consiliului. Fiind şi eu candidat, după ce mi-am exercitat dreptul de vot, am vrut să rămân în sală, pentru a urmări cum decurg alegerile, mai ales că legea îmi permite.

alegeri_dentisti_2.jpg Totuşi, membrii Comisiei electorale locale m-au scos din sală, ca să-şi poată duce planurile la bun sfârşit, adică să fie aleasă vechea echipă a Colegiului Medicilor, în frunte cu Corneliu Amariei, ne-a semnalat medicul Ninel Ruţă. Acesta susţine că mulţi medici dentişti nici nu au ştiut că vor avea loc alegeri. „Comisia electorală locală nu a anunţat din timp că vor avea loc alegeri, aşa că mulţi medici nici nu au ştiut. Iar în timpul alegerilor nu a fost desemnat niciun observator. Doar după ce am făcut eu scandal, a apărut o doamnă, în calitate de observator. Din cele 208 de buletine de vot, Comisia electorală locală a anulat 69 de buletine. De ce? Pentru ca în Colegiul Medicilor să nu intre nicio persoană nouă. Să rămână cei care au fost, pentru că iau salarii mari din cotizaţiile pe care le plătim noi şi nu fac nimic pentru a ne reprezenta", a mai spus medicul Ruţă. În aceste condiţii, Ruţă a contestat rezultatele alegerilor, atât la Comisia electorală locală, dar şi la Comisia electorală centrală, cerând repetarea alegerilor. „Am avut azi (n.r. ieri) neplăcuta surpriză să constat că rezultatele alegerilor au fost validate de către Comisia electorală locală, înainte de a rezolva contestaţiile pe care le-am depus", a declarat nemulţumit medicul Ruţă. În replică, preşedintele Comisiei electorale locale, Luiza Ungureanu, a negat că alegerile ar fi fost fraudate. „Alegerile au decurs normal. Rezultatele au fost validate de Comisia electorală centrală, iar contestaţiile care au fost depuse au fost rezolvate", a ţinut să sublinieze Luiza Ungureanu. Cu toate că în judeţ există 750 de membri, drept de vor au avut doar 550 de persoane, adică acei membri care au avut plata la zi a cotizaţiei la Colegiul Medicilor, considerat forul suprem al dentiştilor, instituţia care le oferă şi dreptul de liberă practică. Din cei 550 de membri cu drept de vot, la alegerile de pe 12 martie s-au prezentat doar 208 membri. În urma voturilor, au fost aleşi 29 de medici care vor constitui Colegiul Medicilor, iar la cinci zile de la formarea acestuia, membrii îşi vor desemna preşedintele. Până acum, preşedintele Colegiului Medicilor a fost prof. univ. dr. Corneliu Amariei. Colegiul Medicilor Dentişti este o organizaţie profesională la care sunt obligaţi să adere toţi doctorii care au aceasta specialitate şi vor să-şi exercite profesia. Odată la patru ani, membrii CMD aleg prin vot direct şi secret componenţa Adunării Generale, a Consiliului şi Cenzorii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ana 15 Mar, 2011 21:39 Dragi constanteni,va dau o veste minunata.AMARIEI CONELIU,fostul ,,DECAN"pardon Presedinte al Colegiului Medicilor Dentisti din Constanta si-a pierdut functia.AMARIEI NICI NU STII CAT DE MIC INCEPI SA FII.Acum iti dorim sa se intample cat de curind si la Facultatea de Stomatologie,adica sa va pierdeti ,,functia".Va uram succes in noua DEMNITATE DE MEMBRU AL COLEGIULUI MEDICILOR DIN CONSTANTA.
  • Ana 15 Mar, 2011 21:32 Dragi constanteni va dau o veste minunata.AMARIEI CORNELUI fostul ,,decan"pardon ,fostul Director al Colegiului Medicilor Dentisti din Constanta si-a pierdut FUNCTIA.Adica,n-a mai fost ales la alegerile din 13 martie 2011.De acum AMARIEI NICI NU STII CAT DE MIC INCEPI SA FII.ITI DORIM SA SE INTAMPLE LA FEL CU DUMNEATA SI LA FACULTATE.,,SUCCES IN NOUA DEMNITATE DE MEMBRU AL COLEGIULUI MEDICILOR"asacum e firesc si cum dumneata de mult meritai.
  • Anonim 15 Mar, 2011 09:36 Are dreptate Dr Ruta aceasta doamna presedinta de comisie Dr Ungureanu este subalterna Dr Amariei la facultate cum dealtfel sunt mai mult de jumatate din membrii comisiei electorale dar Amariei are un principiu pe care il aplica NU CONTEAZA CINE VOTEAZA CONTEAZA CINE NUMARA si ii va merge si acum cu magarii ca de obicei.Un mare EXCROC.
  • Anonim 15 Mar, 2011 04:22 Medicul Ninel Ruta are dreptate in tot ce spune,alegerile au fost fraudate,iar aceasta doamna doctor Ungureanu presedinta comisiei este subalterna acestui excroc(facut profesor peste noapte)la facultate de stomatologie si nu uitati ca jumatate din comisia de alegeri sunt cadre didactice ale facultatii.Dar dr Amariei stie foarte bine si chiar aplica NU CONTEAZA CINE VOTEAZA CONTEAZA CINE NUMARA.