Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiune în 27 de oraşe Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, celebrată de Fundaţia „Principesa Margareta“ la Constanţa

ro

05 Oct, 2015 00:00 2355 Marime text

 
Pentru a celebra Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită pe 1 octombrie, sub egida Naţiunilor Unite, Fundaţia „Principesa Margareta a României“ a mobilizat comunităţi din toată ţara în cadrul celei de-a patra ediţii a campaniei „Flori pentru suflet“.

 
Aproximativ 1.500.000 de vârstnici din România sunt astăzi afectaţi de singurătate într-o mai mare sau mai mică măsură, conform studiului realizat de GFK pentru Fundaţia „Principesa Margareta a României“, în luna septembrie a acestui an.
 
Campania naţională „Flori pentru suflet“ îşi propune să atragă atenţia asupra pericolului izolării sociale a persoanelor vârstnice şi să mobilizeze comunităţile în sprijinul populaţiei de vârsta a treia. Pe parcursul campaniei, voluntarii, susţinătorii şi partenerii Fundaţiei „Principesa Margareta a României“ din 27 de oraşe  au oferit vârstnicilor flori şi un gând bun, ca semn de apreciere a valorii şi a experienţei lor.  În Constanţa, campania s-a desfăşurat la Căminul pentru Persoane Vârstnice şi la Oficiul Poştal nr. 1.


 
Primele acţiuni ale campaniei au avut loc în zilele de 26 şi 27 septembrie, când voluntarii fundaţiei au vizitat beneficiarii programului Niciodată Singur şi au dăruit flori vârstnicilor, atât la domiciliul acestora, cât şi în centrele rezidenţiale partenere.
 
Iniţiativa „Flori pentru suflet“ din România urmează campania derulată la nivel mondial de Federaţia şi Asociaţia „Les petits frères des pauvres“, alăturându-se unor ţări precum Franţa, Irlanda, Spania, Germania, Canada şi SUA în lupta împotriva izolării sociale a persoanelor vârstnice. Acţiunile desfăşurate cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice fac parte din programul Niciodată Singur, desfăşurat de Fundaţia „Principesa Margareta a României“ cu scopul de a îmbunătăţi condiţiile de viaţă ale vârstnicilor peste 65 de ani aflaţi în risc de izolare socială, singurătate şi sărăcie.
 
Programul Niciodată Singur are la bază activitatea de voluntariat la domiciliul vârstnicilor şi în căminele de bătrâni din Bucureşti, Brăila, Constanţa, Ilfov şi Ploieşti. Campania Flori pentru suflet,  desfăşurată în 2015 în spaţii publice la nivel naţional, este posibilă datorită mobilizării voluntarilor Fundaţiei, a comunităţii de business, a instituţiilor publice şi a fundaţiilor partenere.
 
Fundaţia „Principesa Margareta a României“ a fost înfiinţată în 1990 de Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României împreună cu tatăl său, Majestatea Sa Regele Mihai I al României. Prin programele dezvoltate, fundaţia urmăreşte să stimuleze voluntariatul şi să inspire spiritul comunitar în comunităţile în care se implică, specificul proiectelor fundaţiei fiind dat de caracterul lor intergeneraţional. Fundaţia „Principesa Margareta a României“ a fost desemnată de români drept cea mai onestă organizaţie neguvernamentală în cadrul studiului Envero Brand Trust Index.
 
Sursa: voceaconstantei.ro


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii