Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acibadem va deschide o reprezentanţă la Constanţa UDTTMR a semnat un protocol de colaborare cu grupul de spitale din Turcia (galerie foto)

ro

24 Oct, 2014 00:00 2293 Marime text
Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România (UDTTMR) a semnat, de curând, un protocol de colaborare cu Grupul de Spitale Acibadem din Turcia.
 

La semnarea protocolului, preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep, şi-a manifestat bucuria de a putea derula această colaborare cu Acibadem, cunoscută ca fiind una dintre cele mai mari firme din domeniul medical din Turcia, recunoscută la nivel internaţional în mediile de profil.
 
De asemenea, la eveniment a fost prezentă şi Lakme Eren, reprezentantul Acibadem în România, care şi-a manifestat dorinţa de a putea ajuta pe viitor comunitatea tătară din România: „Protocolul presupune acordarea de facilităţi membrilor UDTTMR care vor apela la servicii medicale în spitalele ce aparţin de Grupul Acibadem.“
 
Grupul de Spitale Acibadem a avansat şi o primă ofertă pentru controale medicale de rutină, înscrierile şi programările urmând a avea loc la sediul UDTTMR. Totodată, în baza acestui protocol se vor iniţia şi proiecte pentru tinerii de etnie tătară care se pregătesc în domeniul medical. În curând, Acibadem va deschide la Constanţa o reprezentanţă.
 
Primul spital din Grupul Acibadem a fost înfiinţat în anul 1991, la Istanbul. În prezent, grupul are 17 spitale şi 13 clinici în Turcia, 13.000 de angajaţi, din care 2.500 sunt medici. Din 2012, Acibadem face parte din reţeaua Internaţional Healthcare Holdings, investiţie comună a familiei Aydinlar din Turcia, a Fondului de Investiţii al Guvernului din Malaezia - Khazanah şi a Mitsui, cel mai mare grup din Japonia.
 
Acibadem este primul grup medical care a obţinut aprobarea Ministerului Educaţiei din Turcia de a-şi deschide propria instituţie academică, Acibadem University, prima şcoală înfiinţată în Turcia de către un grup medical, departament dedicat pregătirii viitoarelor generaţii de medici.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii