Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A început „pelerinajul“ la Bazilica „Sfântul Anton“ din Constanța (galerie foto)

ro

02 Apr, 2014 00:00 2983 Marime text
Constãnțenii pot vizita ghimpele din Coroana de spini a Mântuitorului Iisus Hristos, relicvă găzduită de Bazilica „Sfântul Anton de Padova”. Această este unică în România şi are o istorie controversată ce datează încă din anul 635. Deşi a avut un traseu îndelungat şi s-a aflat în posesia a numeroase persoane, ghimpele din Sfânta Coroană de spini a Mântuitorului este astăzi una dintre cele mai apreciate relicve. Există suficiente documente istorice, cât şi declaraţii ale contemporanilor lui Vladimir Ghika, cel mai cunoscut posesor al ghimpelui, ce dovedesc veridicitatea acestui preţios tezaur al credinţei creştine.
Monseniorul Vladimir Ghika a păstrat relicva chiar şi pe perioada detenţiei la Jilava, timp în care a săvârşit numeroase vindecări inexplicabile, trupeşti şi sufleteşti, cu ajutorul acesteia. După moartea sa martirică, ghimpele a avut mai mulţi proprietari, fiindu-i înmânat, în final, Arhiepiscopului romano-catolic de Bucureşti, dr. Ioan Robu.
Relicva se va afla la Bazilica „Sfântul Anton“ pânã pe 6 aprilie. În aceste zile, toți constãnțenii sunt așteptați de preoții Bazilicii pentru rugãciuni, acatiste, taina Spovezii și alte devoțiuni și binecuvântãri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii