Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost inaugurata pista de biciclete de la Vama Veche (galerie foto)

ro

01 Sep, 2009 03:02 3301 Marime text

pista1.jpgNeacceptată de „vamaioţii" tradiţionalişti, dar apreciată de turiştii şi localnicii din Vama Veche şi 2 Mai tocmai pentru faptul că le oferă posibilitatea de a circula mult mai liber prin zona falezei, pista de biciclete amenajată de Primăria Limanu a fost inaugurată la finele săptămânii trecute.

Inaugurarea a avut loc în prezenţa primarului comunei Limanu, Nicolae Iustin Udrea, a copiilor din zonă, agenţilor economici şi a unui grup de ciclişti profesionişti din Constanţa. Proiectul, cu o valoare totală de 428.000 de euro, cuprinde 5.280 de metri liniari de şosea, între Vama Veche şi intrarea în 2 Mai. „Lucrările au demarat în luna octombrie 2008 şi, deşi la început pista a fost privită cu reticenţă de turiştii din Vama Veche şi 2 Mai, acum aceştia spun că proiectul le-a oferit o zonă pietonală de promenadă deosebită, mai ales că aceasta îi conduce până la graniţa cu vecinii bulgari. Anul viitor între cele două căi de acces vom planta arbuşti, pentru că am mai întâlnit vara aceasta situaţii în care şoferi iresponsabili au ales să circule cu maşinile chiar pe cele două căi pietonale, deşi circulaţia acolo este interzisă", afirmă primarul Nicolae Iustin Urdea. În plus, de-a lungul pistei de biciclişti au fost montate şi panouri de informare, zece în România şi cinci în Bulgaria.

În încheierea evenimentului, toţi cei prezenţi au participat la un simpozion unde au fost abordate două teme importante atât pentru autorităţi cât şi pentru comunitatea locală: managementul zonei costiere şi dezvoltarea turismului în zona transfrontalieră România - Bulgaria. Directorul general al Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare Marină „Grigore Antipa", Simion Nicolaev şi profesor asistent la International University College Albena, Stanislav Ivanov, au susţinut fiecare câte un discurs având ca temă turismul durabil în contextul transfrontalier.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • anonim 02 Sep, 2009 13:19 Foarte frumos!