Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

93 de ani de la unire (video)

ro

29 Mar, 2011 01:02 3113 Marime text
unirea_cu_basarabia_3.jpg

Au trecut 93 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Acest eveniment nu a fost uitat nici la constanţa, unde trăiesc aproape şase sute de basarabeni. A trecut aproape un secol de când Basarabia s-a unit cu România.

Românii de pretutindeni nu au uitat această dată importantă şi marchează aşa cum se cuvine evenimentul . Evenimentul organizat la Muzeul Marinei Române deschide, de altfel, o nouă serie de manifestări cultural ştiinţifice, de la simpozioane şi lansări de carte la conferinţe internaţionale. La eveniment au participat istorici, reprezentanţi ai Serviciului Judeţean al Arhivelor naţionale, dar şi elevi pasionaţi de trecutul nostru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ostas Valeriu 29 Mar, 2011 19:33 Va exprimam recunostinta pentru elucidarea aniversarii Unirii Basarabia cu Tara. In acest context suntem mandri de fratii de la Asociatia Culturala ProBasarabia/Bucovina, Constanta,presedinte Cezar Panzaru , conducerea Muzeului Marinei Miltare Romane , Constanta , d-l director Olimpiu Glodarenco , tuturor fratilor care i-au omagiat pe parintii Unirii si nu obosesc sa fie romani.