Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

45 de ani de cercetare marină la Constanţa Institutul Național „Grigore Antipa“, garant al sănătăţii mediului marin (galerie foto)

ro

31 Oct, 2015 00:00 3166 Marime text


Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ Constanța, în colaborare cu Asociația Balcanică de Mediu (B.EN.A.) și Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța (CMSN) organizează, în perioada 30-31 octombrie 2015, Simpozionul internațional „Protecția ecosistemului Mării Negre și gestionarea durabilă a activităților maritime – Promare 2015“. Ieri, în prima zi a evenimentului, au fost prezenţi Simion Nicolaev – directorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ Constanța, Tudor Prisecaru - preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare, prof. Fokion Vosniakos - Balkan Environmental Association (BENA), Rolanda Predescu -  Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică, Marian Chiriac – preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, Daniela Catană - vonsilier superior la Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Nicolae Papadopl – directorul ştiinţific al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, Manuela Elisabeta Sidoroff - director al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Științe Biologice București (INCDSB).
 
Printre invitaţii de onoare s-au aflat şi subprefectul Levent Accoium, consulul onorific al Norvegiei în România Laurențiu Adrian Lazăr, dar şi consulul general Turciei la Constanţa Ali Bozçalişkan.
 
Obiectivul simpozionului este de a realiza un cadru comun pentru a atrage atenția publicului asupra importanței conservării ecosistemului marin, precum și a necesității desfășurării unor acțiuni concertate pentru a diminua efectele activităților umane asupra biodiversității și calității apelor Mării Negre. În acest sens, Simpozionul include patru secțiuni științifice, în cadrul cărora cercetătorii din România și din străinătate vor dezbate lucrări din domeniile oceanografie, inginerie marină și costieră, ecologie marină și protecția mediului, utilizarea durabilă a resurselor marine și educație ecologică și conștientizare. Manifestarea științifică marchează şi celebrarea zilei internaționale a Mării Negre, care se sărbătorește în fiecare an la data de 31 octombrie. Evenimentul beneficiază de sprijinul Asociației Române a Concesionarilor Offshore din Marea Neagră (ARCOMN) și a Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică și Inovare (ANCSI).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii