Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

11 localităţi din județul Constanța vor fi eligibile pentru măsurile incluse în pachetul de mobilitate

ro

20 Dec, 2016 00:00 1894 Marime text
Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a lansat, în toamnă, în dezbatere publică proiectul de hotărâre de Guvern pentru aprobarea Planului Naţional de Mobilitate. Acesta are ca scop stabilirea unităţilor administrativ-teritoriale (UAT-uri) cu un grad ridicat de marginalizare şi care vor fi eligibile pentru măsurile incluse în pachetul de mobilitate (prima de încadrare şi prima de instalare).
 
Recent, în Monitorul Oficial nr. 1017 de luni, 19 decembrie, a fost publicată hotărârea de Guvern privind aprobarea Planului Naţional de Mobilitate. Acesta cuprinde şi o listă a unităţilor administrativ-teritoriale rurale şi urbane cu grad de marginalizare peste medie şi grad de marginalizare sever, a UAT-urilor cu grad redus de dezvoltare conform indicelui dezvoltării umane locale şi a UAT-urilor în care ponderea şomerilor înregistraţi sau a persoanelor beneficiare de venit minim garantat şi alocaţie pentru susţinerea familiei în populaţia după domiciliu, 18-62 de ani, este de peste 10%, cu excepţia UAT-urilor din judeţele Iaşi şi Vaslui.
 
În această listă se regăsesc şi 11 unităţi administrativ-teritoriale de la nivelul judeţului Constanţa: Adamclisi, Castelu, Dobromir, Mihai Viteazu, Pantelimon, Cuza Vodă, Mangalia, Techirghiol, Ovidiu, Cernavodă, Hârşova, Medgidia, Băneasa, Murfatlar şi Negru Vodă.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii