Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:12 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu va mai fi doar o platformă de mesagerie Facebook Messenger se transformă

ro

30 Mar, 2015 00:00 2698 Marime text
Anul trecut, cei de la Facebook şi-au asumat o schimbare foarte importantă. Au decis, brusc, să ne oblige să ne instalăm pe mobile, pentru conversaţii virtuale, o aplicaţie separată. Este vorba de Facebook Messenger. Acum, după ce am acceptat, cu greu sau nu, trecerea de la o situație la alta, ne putem pregăti pentru un nou pas în viitorul reţelei sociale.
 
După ce compania lui Mark Zuckerberg a decis să ne permită, prin Messenger, să împărtăşim locul în care ne aflăm, să trimitem bani prietenilor şi chiar să ataşăm diverse stickere fotografiilor, acum, acelaşi Messenger trece la alt nivel de funcţionalitate. Facebook a anunţat noi produse la conferinţa F8 de anul acesta. Astfel, Messenger devine o platformă de sine stătătoare, pe care vor putea fi construite şi alte aplicaţii. Serviciul se reinventează complet pentru a include aplicaţii terţe, potrivit playtech.ro.

Cu ce s-a schimbat Facebook Messenger?

Aparent, peste noapte, „banala“ aplicaţie de mesagerie a devenit o platformă pentru alte mici aplicaţii, extensii şi funcţii avansate create de companii mai mari sau mai mici. Practic, în interiorul programului pentru conversaţii virtuale, veţi putea rula alte programe care nu trebuie să fie neapărat adiacente ca funcţionalitate ideii de chat, potrivit go4it.ro.
 
Dacă Facebook era înainte o singură aplicaţie, acum s-a împărţit în diverse platforme. Facebook Messenger ar putea fi folosit pentru plata biletelor de avion, pentru intrarea în camera de hotel sau pentru cumpărarea de bilete la film, scrie adevarul.ro. Unele aplicații au fost create special pentru platformă, dar unele au fost adaptate. Ele vor fi găsite în categoria Discover din Facebook Messenger.

Cum funcţionează noile upgrade-uri?


Practic, Facebook şi-a deschis platforma pentru ca alţii să dezvolte Messenger, fără a fi nevoie să aloce resurse în permanenţă. De exemplu, Ditty for Messenger este o aplicaţie prin care putem adăuga o melodie la mesajele noastre din aplicaţie.
 
Vreţi să trimiteţi GIF-uri prin Messenger? O puteţi face prin intermediul noii extensii Giphy. Vreţi să partajaţi rezultate sportive în timp real? Există o aplicaţie pentru asta. Din start, vor exista nu mai puţin de 40 de astfel de add-on-uri la care puteţi apela pentru a extinde într-un mod semnificativ abilităţile Facebook Messenger. Pentru a grăbi adopţia acestor mici programe, când cineva vă trimite un fişier folosind o extensie, Messenger vă recomandă să o instalaţi şi voi pentru a avea acces la acel volum de informaţii, relatează playtech.ro.
 
Aplicaţiile vor putea fi instalate direct din interfaţa Messenger, instrumentele de dezvoltare oferite de Facebook permiţând integrarea directă şi transparentă cu Apple App Store şi Google Play.
 
Sintetizând, aveţi noi moduri prin care vă puteţi stresa prietenii de pe Messenger, iar Facebook face un nou pas pentru a ocupa o poziţie din ce în ce mai importantă în viaţa voastră. Sunteţi uimiţi?
 
Sursa: go4it.ro, playtech.ro, adevarul.ro
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii