Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uups! Socrul lui Pilat sustine ca Burcin l-a lasat si fara magazin, si fara bani

ro

09 Sep, 2010 14:51 1304 Marime text

Confruntari in dosarul directorilor din Primaria Constanta

Procesul directorilor din cadrul Primariei Constanta, Constantin Babus, Ionel Pilat si Marius Tarcatu, continua. Ieri, la Curtea de Apel Constanta a avut loc confruntarea sotilor Dumitru si Mariana Burcin, proprietarii Restaurantului Pelican si autori ai denuntului facut la D.N.A., cu Georgeta Pilat, sotia lui Ionel Pilat, cu tatal acesteia, Ion Dumitru Burducel, si cu notarul public Ruxandra Darie. Confruntarea s-a desfasurat pentru aflarea adevarului in privinta modului in care a fost vandut spatiul comercial situat intre Restaurantul Pelican si vila socrului lui Pilat. Este vorba de o fosta alimentara, actual fast-food, care a constituit marul discordiei dintre Burcin si partea adversa, de unde s-a nascut dosarul penal de la D.N.A.

Dupa cum mentionam, prima runda de confruntari s-a desfasurat intre Dumitru Burcin si socrul lui Pilat, Ion Burducel, dupa care au fost pusi fata in fata Burducel cu sotia lui Burcin, Mariana Burcin. Runda a doua s-a desfasurat intre Mariana Burcin si notarul public Ruxandra Darie, care s-a confruntat, apoi, cu denuntatorul. In final, au fost pusi fata in fata Mariana Burcin cu sotia lui Ionel Pilat. Magistratii au dat dovada de multa rabdare, intrucat sedinta de ieri s-a intins pe mai multe ore.

In mare parte, persoanele audiate au facut aceleasi precizari ca si in trecut, declaratiile lor aflandu-se in continutul dosarului penal. Rolul confruntarii a fost acela de a se semnala eventuale neconcordante, ceea ce s-a si intamplat. In declaratia sa, socrul lui Pilat, Ion Burducel, in calitate de cumparator al magazinului alimentar, a afirmat ca a facut achizitia sub amenintarile lui Burcin, contra sumei de 33 de milioane ROL si i l-a vandut inapoi denuntatorului fara niciun ban, urmand ca acesta sa-si retraga plangerea de la D.N.A. La randul sau, fiica acestuia a precizat ca restituirea magazinului in favoarea lui Burcin s-a facut contra aceleiasi sume cu care a fost cumparat. Ruxandra Darie, citata ca martor, a declarat ca singura relatie pe care o are cu partile este aceea de notar public, fiind cea care a intocmit actele de vanzare-cumparare.

Ion Dumitru Burducel, proprietarul vilei din vecinatatea Restaurantului Pelican, a tinut sa faca unele precizari in legatura cu dosarul. „Este un dosar fara obiect. Este vorba despre niste escroci care mi-au luat si banii, si magazinul, dar numai dupa ce l-am renovat. Intai, ne-au spus ca, daca nu il cumparam noi, o sa il vanda unor tigani si o sa avem zile grele cu acestia. Pana la urma, l-am cumparat asa cum era, cu gauri in acoperis si darapanat, si l-am refacut din temelie. Cand au vazut ca l-am refacut, l-au vrut inapoi. M-au amenintat cu plangerea la D.N.A. timp de sase ani. Ne-au santajat pana le-am dat magazinul inapoi, gata reparat, dar fara niciun ban. Burcin nici nu a avut obrazul sa vina, l-a trimis pe fiul sau, Felix. Cand s-a vazut cu spatiul, nu s-au mai tinut de cuvant si plangerea a fost inaintata, iar eu am ramas si fara magazin, si fara banii cu care l-am cumparat, si fara banii investiti pentru reparatii. Dupa ce se termina, tot o sa il dau in judecata, ca sa imi recuperez banii mei. Eu am venit de fiecare data, bolnav si in baston, dar Burcin asta nu a venit niciodata pana acum. El a prins coarne acum, dupa ce s-a inscris in P.D.L., dar sa vedem ce o sa faca dupa ce dispare izul asta portocaliu. Sunt o adunatura de escroci. Eu nu am nicio apartenenta politica, am fost colonel in armata si sunt corect", ne-a declarat Ion Burducel. Instanta a acordat inca un termen, pentru data de 6 octombrie, in vederea audierii unui alt martor.

http://www.uups.ro/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii