Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uups! Radu Mazare, omul cu o mie de fete

ro

16 Sep, 2010 14:17 1080 Marime text
A fost James Bond, Che Guevara, gangster, nazist... Cand va fi si primar?

Un personaj mai mult controversat si monden decat primar, ar spune multi despre Radu Mazare. Cunoscut pentru viata sa luxoasa, chiar daca nu este proprietar pe mai nimic, conform declaratiei de avere, edilul constantean pare desprins din filmele in care gloantele si sangele fac deliciul cinefililor. Preocupat constant de imaginea sa, Radu Mazare a tinut, peste timp, sa umple paginile ziarelor, ce-i drept mai mult rubrica mondena decat altele. Cunoscut publicului din intreaga tara, si nu numai, pentru aparitiile socante in uniforma de nazist sau imitandu-l pe Che Guevara, „luptatorul" Mazare pare, mai degraba, un Don Quijote in lupta cu morile de vant. Desi, aparent, se arata interesat de „grijile" poporului, edilul nostru are, mai degraba, statutul unui bogatas preocupat de distractiile sale, decat cel al unui conducator de urbe.

Se imparte intre masini scumpe si femei frumoase

Cum nu a ezitat sa sfideze lumea cu bunastarea sa, nu mai este o surpriza pentru nimeni faptul ca jucariile de mare pret pentru primar sunt masinile scumpe si femeile frumoase. Cunoscut pentru bijuteriile pe patru roti, Radu s-a laudat mereu cu numarul mare si cu gusturile rafinate in materie de masini de epoca. Nici cele cu iz militar nu l-au lasat insensibil, mai ales ca una din tinutele sale preferate este uniforma militara. Nici nu ne-am obisnuit bine cu uniforma de militar, nazist, sau cu cea de Che Guevara, ca primarul si-a mai scos de la naftalina o alta personalitate... cea de gangster.

Un model italian pentru Constanta

Spunem asta dupa ce l-am descoperit si in costumatie de gangster iar, dupa cum spun unii, alegerea... il prinde foarte bine. Costumul dungat, trabucul din coltul gurii si palaria sugestiva ne fac sa ne imaginam ca locuim aici, la Constanta, intr-un fief al mafiei italiene unde orice se poate intampla. Vazandu-l pe primar defiland prin oras ba in uniforma la volanul jeepului militar, ba in costumatie de gangster, ne-am putea imagina ca suntem mai tot timpul sub asediu. Bine ca, din cand in cand, edilul ne ofera cate o pauza si vestimentatiile mai colorate ne trimit catre o lume a unui trai mai bun. Chiar daca traim o fericire aparenta a lumii din America de Sud, de care edilul pare sa se bucure de fiecare data cand are prilejul, costumatiile viu colorate ale acestuia ne trimit cu gandul, mai degraba, la un „bufon" al politicii romanesti.

Femeile apreciaza fizicul sau banii lui Mazare?

Si, cum primarul nu poate face parte din aceasta categorie „neserioasa", il descoperim intr-o alta ipostaza... mai indecenta. In goana dupa un titlu onorific de idol al femeilor, nu ezita sa renunte si la haine, pentru a se balaci la bustul gol, fie in mare, fie intr-o cada cu lapte. Cu vorbe mieroase si cu priviri focoase, primarul pare un adevarat magnet pentru femeile mai slabe de inger. Din vorbe... pare sa faca pe oricine, care are toate sansele sa cada-n capcana vorbelor mestesugite. Cuceririle cu nume din lumea artistica, si nu numai, stau marturie flerului de macho pe care edilul il duce la stadiul de arta. Iar daca vorba nu-i mai este un aliat, atunci primarul stie cum sa se impuna. Paradele in care defila cu pistolul in mana, arata clar ca nimeni si nimic nu-i pot sta in cale, de vreme ce argumentele sunt ... „mai solide".

Un alt om, peste timp

Daca, la inceputul carierei politice, Radu Mazare afisa aerul unui om simplu, modest, din popor, pus pe fapte mari, odata cu trecerea anilor Radu Mazare s-a schimbat. Locul muncitorului ales din popor a fost luat, in scurt timp, de catre primarul arogant, bogat si dornic de a face cat mai multe cuceriri. Realizarile s-au imputinat, dar placerile sale scumpe s-au inmultit. Acum, primarul face kite, snowboard, se plimba in masini scumpe si este innebunit dupa calatorii in jurul lumii. Oare acum, cu noile sale pasiuni, mai are timp si pentru constanteni?

www.uups.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii