Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uups! Procurorul Dana Belciug, acuzat ca a luat spaga de la profesorul Constantin Arsenie

ro

24 Sep, 2010 12:15 3758 Marime text
N.U.P. contra sumei de 50.000 de dolari

Cetateanul egiptean Ahmed Mahmoud Mohamed Abdelghany Helaly, de 29 de ani, acuzat ca ar fi inselat o firma din Romania, aduce grave acuzatii de coruptie unor politisti si magistrati care s-au ocupat de cazul sau. Mai bine zis, potrivit declaratiilor sale, in timp ce unii il anchetau si il trimiteau in spatele gratiilor pentru o perioada de un an si sapte luni, altii ii bagau bete in roate pentru a-i ingreuna situatia, in favoarea celor care i-au fost parteneri de afaceri. Intr-un material publicat anterior, precizam ca in speta este vorba de o infractiune comisa de catre fostul sau angajat, George Mircea Nedelcu, dar care i-a fost imputata lui.

Egipteanul, in calitate de administrator al S.C. Salma Trade S.R.L. din Constanta, este acuzat ca ar fi prejudiciat S.C. Layla S.RL. cu suma de 359.400 de lei, in urma unor tranzactii cu tractoare uzate. El afirma ca este vorba de o infractiune savarsita de catre Nedelcu, dar care i-a fost imputata lui. Nemultumirile sale sunt, insa, legate de felul in care decurge ancheta si de faptul ca s-a apelat la acte de coruptie pentru ca adevaratii vinovati sa fie scapati.

Profesor la U.M.C. - tepar care da spaga ca sa scape de dosar

Egipteanul sustine ca, in timp ce era arestat, patronul firmei Layla, Constantin Paulica Arsenie, care este si Sef Catedra Navigatie si Transport Maritim in cadrul U.M.C., s-a dus la domiciliul sau din Bucuresti, de unde a luat cinci genti cu acte personale si ale firmei, din care o mica parte le-a prezentat anchetatorilor, iar lui i-a restituit numai noua acte, gen certificatul de nastere. „Am depus plangere penala impotriva lui, la recomandarea judecatorului, numai ca i-au dat N.U.P. Vor sa-l scape, si gata. Pentru mine, furtul asta inseamna prejudiciu de 270.000 de dolari si patru miliarde ROL. Numai ca prostul de Arsenie s-a laudat odata, la Restaurantul Ciuperca, ca a dat spaga 50.000 de dolari ca sa scape de dosar, precum si ca eu nu mai am ce sa-i fac. Intrucat nu primisem niciun raspuns la plangerea mea, pe care am facut-o la Parchetul Judecatoriei, am dedus ca cel care a luat spaga este procurorul Dana Belciug, cea care trebuia sa se ocupe de dosar. Pentru asta, am facut plangere la D.N.A. Bucuresti, impotriva procurorului, iar de acolo am primit raspuns ca plangerea a fost trimisa la D.N.A. Constanta, unde am fost si am dat declaratii. Practic, Arsenie furase de la mine 400.000 de dolari, din care a dat spaga si a mai si ramas cu 350.000 de dolari", a declarat Ahmed Abdelghany Helaly.

Nereguli in acte oficiale

Nemultumirile sale sunt legate si de faptul ca, in opinia lui, s-au facut greseli intentionate in cadrul anchetei. „Am formulat plangere impotriva procurorului Elena Mihaela Mergeane, pentru incompatibilitate. Ea este incadrata la Parchetul Judecatoriei, iar dosarul meu a fost instrumentat de Parchetul Tribunalului. Ea apare o data in rechizitoriu, ca fiind la Parchetul Tribunalului, iar intr-o ordonanta emisa cateva zile dupa intocmirea rechizitoriului, apare ca fiind la Parchetul Judecatoriei. Dosarul meu apare cu doua numere diferite, o data ca 1.557/P/2008, iar alta data apare ca 1.557/P/2009. S-a profitat de faptul ca nu cunosc legea si nici limba. In al doilea rand, am reclamat ca mi s-a furat biroul cu acte si seiful cu un miliard sapte sute de milioane ROL de catre politistii de la Sectia 1, insa toate plangerile au ajuns dupa un an la Politie, care tot nu au facut nimic, pentru ca sunt de-ai lor", a declarat, revoltat, afaceristul de origine araba.

www.uups.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii