Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uups! Paraschiva Barbu, proprietara de parcare

ro

18 Aug, 2010 14:02 1807 Marime text

Gheseft pesedist, fara numar, fara numar…

De la alimentatie publica la investitii imobiliare, madam Barbu s-a facut proprietara de parcare. Paraschiva Barbu, prietena de concedii a mamei primarului Mazare si mama deputatei P.S.D. de Constanta Antonella Marinescu, este omniprezenta pe piata afacerilor din Constanta. Si-a inceput ascensiunea in afaceri din postura de fosta gestionara de alimentara, a cumparat apoi magazinul Grand din buricul targului, pe care l-a extins si pe care, in prezent, il inchiriaza, castigand bani buni din acest gheseft. In primul mandat al primarului Radu Mazare, Paraschiva Barbu a concesionat terenul pe care il detinea in zona Aqualand in favoarea Primariei Constanta. In schimbul a 20 de milioane ROL anual, Barbu si-a inchiriat terenul societatii Aqualand S.A., care a dezvoltat parcul acvatic cu acelasi nume. Din 2005, femeia a intrat si in afaceri imobiliare. Afacerea se incadra perfect in statutul de complex rezidential, de vreme ce Paraschiva Barbu solicitase autorizatie de mediu pentru constructia a nu mai putin de sapte blocuri, pe o suprafata totala de 12.696,29 metri patrati. Evident, terenul a fost cumparat de la un mostenitor misterios care, la randul sau, intrase in posesia acestuia in urma unei retrocedari. Acelasi primar Mazare i-a aprobat, evident, cu votul consilierilor locali, un plan urbanistic pentru construirea unei policlinici P+4E pe bulevardul Mamaia. Numele femeii apare si in alte afaceri imobiliare din Constanta, cum este cazul Ansamblului rezidential „Spectrum”, din zona Pescarie.
Parcarea din fata garii se afla in portofoliul familiei Barbu

O vorba din batrani spune ca cu cat ai mai mult, nici ca-ti mai ajunge! Cam asa s-a putea traduce si dorinta familiei Barbu de a-si extinde afacerile in orasul condus de prietenul familiei, Radu Mazare. Intr-un mod la fel de misterios, Paraschiva Barbu intra anul trecut in posesia unui teren rezultat in urma unei retrocedari, evident ultracentral. Terenul cu pricina este taman parcarea din fata Garii Constanta. Devenita proprietara cu acte in regula, Barbu depune la Agentia pentru Protectia Mediului din Constanta documentatie pentru obtinerea avizului in vederea montarii de bariere pentru parcare privata pe terenul cu pricina. Obtinerea actului a fost doar o formalitate, din moment ce madama a facut dovada actelor de proprietate asupra terenului. Interesant este faptul ca tocmai aceleasi personaje reusesc sa puna mana pe cate un teren retrocedat de primaria lui Mazare. Cat poate fi de greu sa devii celebru si bogat cu un „fiu” la primarie si o fiica in Parlament???
Probleme in paradis?

Mai multe familii care si-au achizitionat case in Ansamblul rezidential „Marina Regia Residence” din Navodari, au intrat in conflict cu reprezentantii S.C. Tracon S.R.L., firma de la care au cumparat imobilele. Ele reclama faptul ca, in luna august, au primit prin fax noile reguli de convietuire in ansamblul rezidential. Mai multi proprietari din cadrul complexului, printre care se numara si Paraschiva Barbu, s-au rasculat impotriva clauzelor abuzive impuse de S.C. Tracon si sunt decisi sa mearga in instanta pentru a-i convinge pe reprezentantii societatii sa le respecte drepturile. S.C. Tracon este controlata de parlamentarul P.S.D. Nicu Moga.

www.uups.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii