Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:59 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uups! Inspectorul scolar Aliss Andreescu sustine greva profesorilor

ro

06 Oct, 2010 12:46 1159 Marime text

Fara precedent! Ce pazeste Mircea Banias???

Inspectoratul Scolar Judetean Constanta a sustinut protestul profesorilor din Capitala. Cu o puternica radacina sindicala, Aliss Andreescu nu numai ca nu a recomandat profesorilor sa ramana la catedra, dar a si incurajat protestele. Surse din Inspectoratul Scolar sustin ca este prima data cand un inspector general indeamna si sustine greva sau protestele. Aceasta stare de fapt va fi propusa pentru a fi discutata in cadrul primei sedinte de Birou Permanent Judetean al P.D.L.

Interesant este faptul ca Aliss Andreescu a ajuns in cea mai inalta functie din I.S.J. fara recomandarea sau sustinerea partidului sau a prefectului judetului, ceea ce inseamna ca, practic, la nivelul partidului, orice decizie s-ar lua, nu ar afecta in niciun fel statutul sefului I.S.J. Mai mult decat atat, colegii de partid ii reproseaza inspectorului scolar ca nu face politica P.D.L., aducand in Inspectorat membri P.S.D. sau P.N.L. pe care i-a „spalat" si i-a transformat in inspectori de specialitate.

Potrivit liderului Sindicatului Liber al Salariatilor din Invatamantul Preuniversitar Constanta, Ioana Purcarea, comparativ cu vechea conducere a I.S.J., noua echipa, condusa de catre Aliss Andreescu, colaboreaza si dialogheaza cu S.L.S.I.P. Astfel, liderul Ioana Purcarea precizeaza ca sindicatul a gasit intelegere la noua conducere a Inspectoratului Scolar si nu a avut nicio obstructie din partea acesteia.

Peisaj dezolant in invatamantul constantean

Nivelul de trai al profesorilor constanteni se degradeaza pe an ce trece.

Astfel, s-a ajuns ca 60 de cadre didactice sa isi dea demisia si sa plece la munca in strainatate sau sa se reprofileze, pe motiv ca salariul de dascal nu le asigura un trai decent.

Toti profesorii sunt nemultumiti de salariile mici, fapt pentru care 200 de cadre didactice din Constanta au protestat in Capitala. Dascalii, membri ai Sindicatului Liber al Salariatilor din Invatamantul Preuniversitar, au plecat la primele ore ale diminetii la Bucuresti, pentru a participa la ampla manifestare de protest din Capitala. Liderul S.L.S.I.P., Ioana Purcarea, spune ca sindicalistii participanti la protest erau din Mangalia, Medgidia, Constanta si din Navodari si au manifestat, timp de patru ore, cu incepere de la ora 11.00 in Piata Victoriei, timp in care au participat si la un mars catre Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei. Sindicalistii sunt nemultumiti de faptul ca nu s-a aprobat inca Legea Educatiei, de nerespectarea Legii referitoare la salarizarea cadrelor didactice si cer conditii decente de trai.

Cei 8.500 de sindicalisti din Educatie afiliati la F.S.L.I. au protestat ieri in Bucuresti, pe fundal auzindu-se marsul funebru, cadrele didactice spunand ca in Romania se pregateste inmormantarea scolii romanesti. Mariana Guna, presedintele Asociatiei de Parinti, a transmis protestatarilor sustinerea celor doua milioane de parinti pe care-i reprezinta. „Am venit sa fim alaturi de voi, sa cerem Guvernului salvarea scolii romanesti, programe reformate, manuale, nu maculatura de aruncat la gunoi, resursa umana motivata", a fost mesajul Marianei Guna.

Profesorii s-au declarat dezamagiti ca, pe 5 octombrie, de Ziua Mondiala a Educatiei, in Romania evenimentul este sarbatorit de ani de zile prin proteste, deoarece niciun Guvern nu a sprijinit acest sector declarat prioritate nationala.

www.uups.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii