Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uups! Inceput furtunos de mandat - subprefectul Curt-Mola l-a sfatuit pe Dore sa se interneze la Bucuresti???

ro

12 Aug, 2010 14:16 807 Marime text

Prin frumosul targ tomitan circula o barfa ce tinde sa capete contur. Inca de la retinerea primarului din Cogealac, Cati Hristu, au existat voci care au sustinut ca protestul din localitatea devenita teatru de razboi ar fi fost sustinut inclusiv de proaspatul subprefect al Constantei, Aidun Curt-Mola. Deunazi, acesta declara presei ca cineva ii doreste raul, introducandu-l cu forta in scandalul eolienelor. Zilele au trecut si au aparut noi informatii legate de implicarea acestuia. Mai exact, persoane din anturajul viceprimarului Mihai Dore (n.r. – si el anchetat in scandalul eolienelor) sustin ca acesta va scapa basma curata deoarece este sustinut in demersul sau chiar de catre subprefectul Aidun Curt-Mola. Personajele cu pricina sustin ca insusi Curt-Mola l-ar fi sfatuit pe Dore sa se interneze la un spital din afara judetului si sa-si prelungeasca pe cat posibil recuperarea medicala, tocmai pentru a trage de timp, pentru ca, odata arestat, cale de intoarcere nu mai exista. Culmea este ca o serie de astfel de barfe au rabufnit si din cladirea Prefecturii Constanta, locul unde isi desfasoara activitatea Aidun Curt -Mola.
Curt-Mola nu este dorit la Prefectura???

Atat timp cat subprefectul Constantei respinge orice tip de acuzatii cu privire la implicarea sa in cazul Cogealac, ne punem, firesc, intrebarea cine vrea sa-i faca „felul”??? Oare reprezentantii U.N.P.R. de pe plan local, care si-ar fi dorit si postul de subprefect de Constanta, nu doar pe cel de reprezentant al Guvernului in teritoriu, colegii din U.D.T.T.M.R., care nu au agreat numirea sa, sau fostul sau contracandidat, Amet Varol, seful U.D.T.R., cel care a tras clopote mari pentru fotoliul de subprefect al Constantei? Exista voci care sustin ca din ecuatia celor care nu-l doresc pe Curt-Mola la Prefectura, nu trebuie eliminat definitiv nici seful sau, nu cel de pe linie politica (n.r. – Amet Aledin), ci chiar prefectul Claudiu Palaz.
Dar cine e Curt-Mola?

Presedintele organizatiei municipale Constanta a Uniunii Democrate a Tatarilor Turco-Musulmani din Romania, Aidun Curt-Mola, pana la numirea in postul de subprefect, a fost consilier superior pe regiunea de sud-est in cadrul Departamentului pentru Relatii Interetnice din Guvernul Romaniei. Despre numirea sa in functia de subprefect al judetului Constanta, Aidun Curt-Mola a declarat ca il onoreaza, dar ca, in acelasi timp, se simte obligat sa nu dezamageasca. De profesie inginer, caracterizat, potrivit propriilor sale afirmatii, de pragmatism si de o buna capacitate organizatorica, consilier in cadrul D.R.I. inca din anul 1998 si fost consilier in cadrul Consiliului Local Municipal Constanta in mandatul 1996-2000, Aidun Curt-Mola a absolvit si cursuri organizate de I.N.A. (Institutul National de Administratie), specializandu-se pe probleme ce tin de managementul proiectelor. Curt-Mola, omul care a fost marcat de saracia satelor dobrogene, dupa cum singur declara la momentul investirii in functie, a reusit sa faca o avere frumoasa, fiind perceput la un moment dat chiar ca un apropiat al gruparii Mazare.
Dore, tot mai aproape de arest

Dupa ce localitatea constanteana a ramas fara primar, acum si viceprimarul va ajunge dupa gratii. Procurorii il acuza pe Mihai Dore ca se sustrage urmaririi penale si se vad nevoiti sa solicite cercetarea lui in stare de retinere. Totul i se trage vicelui de la celebrul scandal cu impuscaturi din luna iulie. Localitatea Cogealac este la un pas sa piarda si pe cel de-al doilea om, ca importanta in ierarhia autoritatii. Pe numele viceprimarului Mihai Dore s-a emis, inca din data de 7 august, propunere de arestare preventiva, procurorii constanteni considerand ca acesta se sustrage cu buna-stiinta urmaririi penale.

Cu mandat de arestare in lipsa, solicitat de procurori pentru ca s-ar sustrage urmaririi penale, viceprimarul din Cogealac, Mihai Dore, va fi citat la instanta, care va judeca propunerea de arestare cu mandat de aducere cu insotitor. Plecat din Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta de pe 3 august, viceprimarul din Cogealac – despre care anchetatorii au date certe ca ar fi fost implicat in scandalul eolienelor – s-a facut nevazut si nu a mai raspuns solicitarilor venite din partea reprezentantilor Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta de a se prezenta pentru a fi audiat. In fata instantei, avocatul viceprimarului a argumentat ca acesta nu se sustrage urmaririi penale si ca are toate intentiile de a sprijini ancheta procurorilor, doar ca se afla internat intr-un spital din Bucuresti, fapt ce nu i-a permis sa dea curs solicitarilor de a se prezenta la Parchet. Dupa ce au analizat probele aduse de avocatii apararii in sustinerea ideii ca Mihai Dore nu a fugit, ci ca se afla in spital, judecatorii au considerat ca se impune amanarea procesului, pentru ca suspectul sa fie citat in mod legal. In acest sens, instanta a fixat noul termen de judecata pentru sambata, 14 august a.c., la ora 11.00. Daca se va admite decizia procurorilor, viceprimarul din Cogealac va primi mandat de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile, cu executare efectiva din momentul depistarii sale. Acuzatiile care i se aduc sunt de asociere pentru savarsirea de infractiuni si, respectiv, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice.

www.uups.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii