Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:42 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uups! Din cauza chiriilor exorbitante, operatorii portuari s-au mutat in birourile din oras, lasand spatiile C.N. A.P.M.C. pustii

ro

01 Oct, 2010 12:35 1143 Marime text

Au apus vremurile in care Portul Constanta era punctul cel mai fierbinte al economiei locale, atragand ca un magnet toate firmele cu vise de expansiune. Odata cu aparitia crizei, agentii economici s-au retras, mutandu-si activitatea in zone cu chirii mai mici, pentru a evita falimentul. Asa se face ca, mai nou, Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime Constanta S.A. incearca sa gaseasca, pe Internet, chiriasi pentru mai multe spatii administrative prin care bate vantul de luni bune. Pe lista activelor scoase la licitatie se afla „Camin Poarta 2", in suprafata de 40.800 mp, pentru care a fost fixat un pret de 12,56 lei/mp/luna, „spatii alimentatie publica, 3+1 anexa", in suprafata de 55,81 mp, cu pret de pornire de 12,56 lei/mp/luna, si „bursa noua", care se inchiriaza la un pret ce porneste de la 22 de lei/mp/luna. Agentii economici interesati mai pot inchiria si cladirea administrativa Radacina Mol III, cu minimum 18 lei/mp/luna, cladirea administrativa Radacina Mol V, cu 11,20 lei/mp/luna, si pavilionul Graniceri, cu 18 lei/mp/luna. In plus, institutia condusa de catre Ioan Balan inchiriaza si spatii de birouri, cu 20 de lei/mp/luna, la care se adauga plata utilitatilor.

Licitatia publica deschisa, cu strigare, va avea loc in data de 20 octombrie, la sediul C.N. A.P.M. S.A. Constanta - Gara Maritima. In situatia neadjudecarii unor bunuri, licitatia se va repeta in data de 27 octombrie, preturile de pornire urmand sa scada simtitor. In acelasi timp, Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime Constanta S.A. ofera spre inchiriere, in Porturile Constanta si Midia, 18 parcele de teren amenajat si neamenajat, pentru depozitare marfuri sau pentru alte activitati avizate. Parcelele se pot concesiona cu preturi cuprinse intre 1,3 si 2,472 lei/mp/luna.

Aceasta nu este prima incercare a C.N. A.P.M.C. de a inchiria vastele proprietati ale autoritatii, dar fara succes, desi preturile au scazut cu mult fata de 2008, cand investitorii se bateau pentru fiecare petec de pamant. Sansele ca activele scoase la licitatie sa isi gaseasca proprietari prea curand, sunt reduse, in conditiile in care preturile de pornire ale licitatiilor sunt, in multe dintre cazuri, mai mari decat cele practicate pe piata libera in cazul spatiilor comerciale si al cladirilor administrative.

www.uups.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii