Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:46 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uups! Cu voie de la madame Udrea, privatizarea Litoral S.A. si Mamaia S.A., instrumentata din teritoriu

ro

02 Sep, 2010 13:55 1091 Marime text
S.C. Litoral S.A. este scoasa la vanzare pe bucati. Pe site-ul de licitatii publice a fost postat un anunt potrivit caruia, in conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 52/2001, privind accelerarea si finalizarea procesului de privatizare a societatilor comerciale din Turism, sunt scoase la vanzare, prin licitatie publica cu strigare competitiva, mai multe active din patrimoniul societatii. Printre bunurile scoase la mezat se numara imobilul „sediu administrativ" Hotel Bucuresti B, cu teren in suprafata de 692 de metri patrati, situat in statiunea Mamaia. Activul este evaluat la 474.501 euro si 1.500 de lei. In acelasi timp, este scos la licitatie imobilul „magazie propaganda", cu teren aferent in suprafata de 712 metri patrati, situat in statiunea Mamaia, activ evaluat la 182.871 de euro si 1.000 de lei. Agentii economici interesati mai pot licita si pentru magazinul Comred - sediu social Agentia Litoral -, situat in Constanta, pe bulevardul Tomis nr. 133, ce a fost evaluat la 95.557 de euro si 1.000 de lei.

Dosarul de prezentare poate fi procurat contra cost, de la sediul din statiunea Mamaia, Vila 26. Pentru a putea participa la licitatie, ofertantul trebuie sa faca dovada ca este un operator economic in Turism. Termenul-limita pentru depunerea ofertelor este data de 14 septembrie, ora 13.00. La sfarsitul lunii trecute, Ministerul Turismului a decis sa scoata la licitatie si Complexul hotelier Mamaia, unitate de 5 stele, care are 2.329 de metri patrati de teren aferent. Bunul va fi vandut prin licitatie publica cu strigare, pretul de pornire fiind de 3.777.625 de euro, fara T.V.A. Cumparatorul este obligat sa pastreze hotelul la actuala clasificare, de 5 stele.

 

Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor de la societatea de stat a decis sa vanda si Vila Mamaia, cu terenul aferent de 2.415 metri patrati, activ ce a fost evaluat la 1.101.981 de euro, fara T.V.A.

Statul este actionar majoritar atat la S.C. Mamaia S.A., cat si la S.C. Litoral S.A. Mamaia S.A a realizat, in anul 2009, o cifra de afaceri de 3.477.426 de lei, in timp ce Litoral S.A. a declarat o cifra de afaceri de 156.949 de lei si pierderi de 68.136 de lei. Gurile rele sustin ca, la nivel local, s-ar fi gandit deja o strategie „in interes personal" pentru privatizarea activelor din Turism. Pe surse se vehiculeaza ideea potrivit careia colegii de partid ai Elenei Udrea ar avea intaietate si ca, cel mai probabil, niciuna din proprietati nu va fi vanduta la prima strigare intrucat, de la a doua incercare, preturile de pornire scad considerabil. Cu alte cuvinte, privatizarea celor doua societati nu va face exceptie de la traditia in care s-au facut toate privatizarile dupa Revolutie: in defavoarea Statului.

www.uups.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii