Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:29 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uups! Cu afaceri de peste 10 milioane de lei, fratii Mihailescu i-au umilit pe patronii de cluburi din Mamaia

ro

03 Sep, 2010 12:47 18163 Marime text

In timp ce prin hotelurile de lux din statiunea Mamaia a batut vantul, in timpul saptamanii, pe parcursul intregului sezon estival, pe litoralul romanesc a existat un loc care nu a dormit nicio clipa. Datorita preturilor mai reduse la cazare si la masa, Costinestiul a fost luat cu asalt de mii de tineri dornici sa isi petreaca vacanta la mare cu bani putini.

Si, cum putin cu putin se face mult, de pe urma invaziei turistilor afectati de criza au avut de castigat numai o serie de afaceristi, care isi impart, de ani buni, suprematia in asa-numita „Statiune a tineretului". Costinestiul are un potential economic imens pentru agentii economici, desi sezonul estival este scurt si turistii care vin aici au putina dare de mana. Asa se face ca, toata vara, vilele au fost pline, la fel si terasele... despre discoteci nici nu mai vorbim, pentru ca tinerii au fost multi si au avut pofta de distractie. Ei au preferat sa plateasca mai putin pe cazare, optand pentru camarutele inchiriate de catre particulari, pentru a-si pastra banii pentru cluburi si pentru terase. De apetitul tinerilor pentru noptile albe au profitat, din plin, doi dintre patronii cluburilor, care au obtinut incasari de 10 milioane de euro pe sezon, suma care provoaca invidia proprietarilor de cluburi din Mamaia. Acestia din urma au mizat pe clientela exclusivista, dispusa sa dea multi bani pentru a rezerva mese in sectorul VIP. Cluburile din Mamaia s-au bazat, in special, pe turistii de week-end, asa ca majoritatea lor a fost deschisa doar vineri si sambata.

Spre deosebire de acestea, discotecile din Costinesti au functionat in fiecare zi a saptamanii, in serile bune gazduind chiar si 15.000 de tineri fiecare. Printre fericitii afaceristi care nu au niciun motiv sa se planga de criza financiara in sezonul 2010, se numara Nicusor Nastase, patronul discotecii VOX Maris si al firmei Spring Time, si Nicusor Mihailescu, proprietarul S.C. Complex Tineretului S.R.L. Ambii sunt doua personaje extrem de cunoscute, cel din urma facandu-se remarcat, in acest an, datorita razboiului continuu pe care l-a dus cu seful Inspectoratului de Stat in Constructii, Gigi Chiru, si cu seful de partid al acestuia, ministrul Turismului, Elena Udrea. Desi sezonul estival a intrat pe ultima suta de metri, conflictul dintre cele doua parti este departe de a se incheia. Fratii Mihailescu detin 30% din constructiile de pe plaja din Costinesti si sunt acuzati de catre autoritati ca nu detin autorizatii. Desi au fost somati in mai multe randuri, bucurestenii au refuzat sa darame Terasa Perla Marii, terasele de pe Aleea Soarelui, Terasa Bunicuta si Discoteca Tineretului, cea care i-a imbogatit in acest an.

www.uups.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii