Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uups! Clanul Stavrositu functioneaza dupa modelul Mazare

ro

16 Aug, 2010 13:56 3857 Marime text

Pana unde merg increngaturile in afaceri?

Desi este foarte vizibila in viata politica, pentru deputatul P.D.-L. Maria Stavrositu functia publica nu pare a fi decat un paravan pentru o pleiada de afaceri infloritoare. Conform declaratiei de avere postata pe site-ul Camerei Deputatilor, Maria Stavrositu detine o cota parte dintr-un teren agricol situat in comuna Mihail Kogalniceanu, doua apartamente, o casa, trei spatii comerciale si actiuni la trei societati comerciale (Interfinbrok S.A., Intervip S.R.L. si Listate si Delistate BVB), a caror valoare totala se ridica la 3.783.768 de lei. Adevaratele afaceri nu se fac, insa, in nume propriu, ci cu ajutorul celor apropiati, asa ca sotul sau, Iancu Stavrositu, care sta confortabil pe un scaun de consilier judetean, detine actiuni de peste 700 de mii de lei la trei societati comerciale si face parte si din consiliile de administratie ale altor asociatii, de unde castiga peste 50.000 de lei si isi asigura o existenta lipsita de griji si relatiile necesare incheierii unor contracte grase in interes propriu.

Numele Stavrositu este legat de afaceri cu greutate pentru judetul Constanta, printre acestea numarandu-se Coremar, Conef, Compania de Constructii, Comunicatii si Hidrotehnice, Transocep Terminal, Pestom, I.C.H. Constructii Grup si Interfinbrok Corporation. In toate aceste afaceri, ce invart cifre de milioane, sunt implicati, intr-un fel sau altul, apropiati ai deputatului Maria Stavrositu. La randul lor, sotul si socrul deputatului se pricep la toate: de la transport naval, constructii si intermedieri bancare, pana la piscicultura. Gurile rele spun ca apropiatii deputatului ar controla si un post de televiziune local, cu atat mai mult cu cat Iani Stavrositu nu este complet strain de mass-media. El a administrat firma ce detine Editura Revista 0-6. Sotul Mariei Stavrositu a fost asociat si cu grecul Stergios Kalogiros, un mic mogul de presa din Salonic.

Revenind la socrul Mariei Stavrositu, Stila Stavrositu, acesta este directorul economic al companiei Coremar S.A., care detine monopolul activitatilor de pilotaj si de remorcaj din Portul Constanta. In plus, Iani Stavrositu se numara printre administratorii societatii infiintate in 1990, care are un capital 100% privat. Stila Stavrositu este membru si in Colegiul de Conducere al Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta in mandatul 2008-2010.

Potrivit unor surse, familia Stavrositu desfasoara afaceri si in turism, unde detine complexul hotelier Alcor din Mamaia. Afacerile nu se fac numai cu membrii familiei, ci si cu prietenii apropiati, unul dintre acestia fiind Hristu Stamule, un prosper om de afaceri constantean, care are inca o calitate: cea de membru P.D.-L. Hristu Stamule este un apropiat al lui Costica Canacheu, presedinte al Asociatiei Comunitatea Armana din Romania, ce detine Neico Grup S.A., una din cele mai mari tipografii din tara, cunoscuta pentru afacerile prospere pe care le face cu Statul. Canacheu, despre care se spune ca s-ar afla in spatele ascensiunii in politica a Mariei Stavrositu, detine S.C. Armanamea Media S.R.L., alaturi de Tanase Stamule, fiul lui Hristu. Juniorul a candidat la alegerile din iulie 2010 pentru functia de secretar general adjunct al organizatiei municipale P.D.L. Constanta. Cei doi Stamule, tata si fiu, detin S.C. Stamuly Trade S.R.L., care are ca obiect principal de activitate „baruri si alte activitati de servire a bauturilor”. Tanase Stamule apare si in firmele S.C. Liundari S.R.L. si S.C. Armanamea Media S.R.L., care se ocupa cu panificatia, respectiv cu „activitati de difuzare a programelor de televiziune”.

www.uups.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii