Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uups! Ce capete vor cadea? 300 de angajati ai Primariei Constanta, cu bagajele la usa

ro

13 Jul, 2010 01:20 914 Marime text

Jale mare in Primaria Constanta unde se anunta disponibilizari in masa. Dupa ce, anul trecut, sectorul privat a trecut printr-o epurare in masa, acum a venit randul sectorului public sa puna pe linie moarta cel putin 20% dintre angajati din cauza masurilor de austeritate care se impun la nivel central. Nici institutiile publice constantene, care, in timp, s-au transformat intr-o mare familie nu scapa de tavalugul disponibilizarilor, asa ca, in urmatoarea sedinta de Consiliu Local, va fi introdus pe ordinea de zi un punct care vizeaza aprobarea unei noi organigrame a Primariei Constanta, in care numarul maxim de angajati este de 798, comparativ cu 1.148, atat cati sunt acum.

Cu alte cuvinte, aproape 300 de functionari plictisiti, directori, directorasi si sefi de toate calibrele vor ajunge someri, iesind pe usa din dos a Primariei lui Mazare. Desi edilul sustine sus si tare ca o astfel de masura ar bloca practic activitatea institutiei care si asa se misca cu incetinitorul, in acest sens municipalitatea asteptand sprijin din partea Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, in Primarie exista suficiente exemple care demonstreaza ca are de unde sa se faca restructurari. Ii amintim lui Mazare de cei mai multi dintre subordonatii lor care stau mai mult pe la terase decat la birou sau de zecile de directori ale unor Directii care se calca pe picioare unele pe altele in activitatea desfasurata. In Primarie functioneaza 15 Directii, fiecare avand intre trei si sapte servicii in subordine, fiecare conduse de sefi si adjuncti. In plus, autoritatea locala ar putea urma exemplul Prefecturilor, care vor functiona cu un singur subprefect, in loc de doi, cum era pana acum, si sa inchida biroul unuia dintre viceprimari. Autoritatea locala ar putea comasa activitatea a cate doua servicii dupa modelul Guvernului care are in plan comasarea portofoliilor de ministri.

Acest lucru va insemna disponibilizarea unor apropiati ai mai-marilor urbei, pentru ca nu mai este niciun secret faptul ca in administratia publica de la Constanta, cumetriile sunt in floare. Pe de alta parte, Radu Mazare a spus, de fiecare data cand a avut ocazia, ca cea mai mare calitate a sa este ca a stiut mereu sa se inconjoare de oameni fideli, iar tradarea ar putea veni pe calea disponibilizarilor colective. In aceste conditii, avem toate motivele sa credem ca, in cazul in care organigrama institutiei se va modifica pe minus, cei care vor avea de suferit vor fi tot simplii functionari, aceiasi care trebuie sa supravietuiasca cu un salariu de mizerie.

www.uups.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii