Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Telegraf Spitalul de Urgenţă, în topul celor mai bine finanţate unităţi din ţară!

ro

01 Jun, 2011 13:30 1024 Marime text

Clasificarea spitalelor a ajuns la final, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS) acceptând, aproape în totalitate, propunerile unităţilor sanitare din judeţul Constanţa în ceea ce priveşte rangul, astfel că, de la 1 iunie, spitalele vor intra pe o nouă linie de finanţare. Ieri, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa, dr. Constantin Dina, le-a înmânat managerilor unităţilor sanitare tipul clasificărilor aprobate de MS, în unele situaţii, cu planuri de conformare.

AŞA AU FOST APRECIATE... MS a apreciat ca Sanatoriul Balnear şi de Recuperare din Mangalia să primească o clasificare de tip V (cea mai mică), la fel şi în cazul Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol. Tot clasificare V au primit şi Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală (SOTRM) Eforie Sud şi Spitalul de Ftiziologie Agigea, care este în curs de comasare cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa. Au urcat o treaptă în gradul de clasificare, respectiv IV, Spitalul Municipal Mangalia, Spitalul Orăşenesc Hârşova şi Spitalul Orăşenesc Cernavodă, pentru cel din urmă existând un ordin provizoriu. Au fost clasificate de rang II M, Spitalul de Recuperare Medicală din Eforie Nord, Spitalul de Pneumoftiziologie Palazu Mare şi Spitalul Clinic de Boli Infecţioase (SCBI) Constanţa. Spitalul Municipal Medgidia nu a primit, deocamdată, nicio clasificare, managerul dr. Stere Buşu dorind, cu orice preţ, un rang cât mai bun, implicit şi o finanţare mai bună, însă pentru asta eforturile şi ambiţiile managerului fiind mari.

Mai mult pe http://www.telegrafonline.ro/1306875600/articol/163164/spitalul_de_urgenta_in_topul_celor_mai_bine_finantate_unitati_din_tara.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii