Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Telegraf Viteza ucide! Tragedie rutieră în staţiunea Mamaia

ro

07 Feb, 2011 12:14 762 Marime text
VICTIMELE VITEZEI. Impact devastator! O persoană şi-a pierdut viaţa şi alte două au fost rănite în urma unui cumplit accident petrecut ieri dimineaţă, în jurul orelor 06.30, în zona hotelului Delta, din staţiunea Mamaia. Poliţiştii de la Rutieră spun că Viorel Olaru, în vârstă de 41 de ani, aflat la volanul unui autoturism marca Audi, cu numărul de înmatriculare B 71 XGC, se deplasa pe bulevardul Mamaia, dinspre Constanţa către Năvodari. Ajuns în zona hotelului „Delta", spun anchetatorii, din cauza vitezei excesive, şoferul a pierdut controlul maşinii, care a părăsit carosabilul şi a izbit un stâlp de pe marginea drumului. În urma teribilului impact, bărbatul a murit pe loc, în vreme ce doi pasageri aflaţi la bordul Audi-ului au fost răniţi. Coliziunea a fost atât de puternică, încât stâlpul s-a rupt, iar motorul Audi-ului a zburat pur şi simplu prin capotă. „Am auzit o bubuitură groaznică şi apoi am văzut ce s-a întâmplat. Maşina s-a făcut praf", a declarat unul dintre martorii coliziunii. Pentru scoaterea victimelor din autoturismul distrus a fost necesară intervenţia unui echipaj de descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea" (ISU).

AVEA PERMISUL SUSPENDAT. Supravieţuitorii accidentului au fost transportaţi cu ambulanţele la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. „Este vorba despre două victime, care au rămas internate în Secţia de Terapie Intensivă. Cei doi pacienţi sunt conştienţi şi stabili din punct de vedere hemodinamic", a declarat, ieri dimineaţă, dr. Rodica Tudoran, medicul şef al Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa. Anchetatorii spun că în buzunarele şoferului au fost descoperite mai multe plicuri care conţineau un praf suspect. Acestea au fost ridicate şi predate ofiţerilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, pentru expertizare. "În urma verificărilor pe care le-am efectuat, am constatat că permisul de conducere al şoferului Audi-ului era suspendat. Aşteptăm acum ca specialiştii să facă testele de rigoare şi să stabilească ce viteză avea autoturismul în momentul impactului", a declarat ag. şef adjunct Cătălin Boiangiu, din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa (SPR). Trupul neînsufleţit al lui Viorel Olaru a fost transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei. Oamenii legii continuă cercetările pentru a elucida împrejurările exacte în care a avut loc această tragedie rutieră.

STATISTICI. Judeţul Constanţa ocupă locul doi la nivelul întregii ţări în ceea ce priveşte numărul accidentelor rutiere. În decursul anului 2010, pe şoselele din judeţul nostru au avut loc 1.440 de accidente rutiere, în urma cărora 101 persoane şi-au pierdut viaţa, conform unei statistici realizate de Inspectoratul General al Poliţiei Române. Numărul evenimentelor rutiere soldate cu victime a crescut faţă de anul 2009, cu aproape 200. Datele centralizate de SPR Constanţa indică trei cauze importante ale producerii accidentelor rutiere. Este vorba despre traversarea neregulamentară a pietonilor, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum.

www.telegrafonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii