Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:24 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Revista presei locale - 11 martie 2010

ro

11 Mar, 2010 13:27 1379 Marime text

rev_pres_loc6.jpgAdevărul de Seară ne dă o veste proastă: Aurel Manolache, cel care a lansat-o pe Margareta Pâslaru, s-a stins din viață. Binecunoscutul compozitor şi dirijor Aurel Manolache a murit aseară la spitalul din Galaţi. A compus pentru multe nume consacrate ale scenei românești printre care se numără Margareta Pâslaru, Corina Chiriac, Cătălin Crișan sau Dan Spătaru, se spune pe adevarul.ro .

Cuget Liber informează că Mazăre a ajuns să „abuzeze" şi de codul galben ca să nu se prezinte la proces. Pe cugetliber.ro citim că procesul în care primarul Constanţei, Radu Mazăre, este judecat, alături de 36 de persoane, pentru atribuirea nelegală a unor terenuri a fost amânat, ieri, întrucât acesta şi mai multe părţi din dosar au susţinut că nu au putut veni în Bucureşti din cauza vremii nefavorabile..

Din Liderul de opinie aflăm că bugetarii şi studenţii ies la atac. „Nemulţumite de scăderile salariale, de desfiinţarea a 15.000 de posturi şi eliminarea titularizării, cadrele didactice afiliate Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ încep protestele de pe data de 15 martie.", ne informează lideruldeopinie.ro .

Cotidianul Observator de Constanţa ne informează că CJAS baga, lunar, 650.000 lei in maternitatile private. observator.ro notează că nu mai este o noutate pentru nimeni ca sistemul public de sanatate din Romania este cu ambele picioare in groapa, ca este tot mai prost finantat, ca angajatii sunt nemultumiti din cauza conditiilor de lucru, dar si a salariilor tot mai mici, ca investitiile - acolo unde se mai fac - sunt, de cele mai multe ori, ineficiente si nu-si regasesc utilitatea in starea de sanatate a populatiei. „Matei vroia şpagă sau cotă parte din groapa de deşeuri industriale?", se întreabă cotidianul Replica.


„Punctele de vedere ale instituţiilor statului, indiferent că au fost formulate pe vremea guvernării PSD, PNL ori PDL, ba mai mult, o decizie irevocabilă a unei instanţe, nu au nici o relevanţă pentru primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei. Autorităţi precum Ministerul Mediului, Agenţia de Mediu, Curtea de Apel Constanţa - toate se înşeală, dacă este să dăm crezare opiniei unice şi personale a edilului amintit, care a iniţiat o strângere de semnături pe un site de petiţii împotriva construirii „Centrului de Gospodărire Deşeuri Industriale" în Năvodari", citim pe replicaonline.ro .

Materialul de primă pagină din Telegraf vorbeşte despre „Alimente „injectate" cu o substanţă cancerigenă!?". telegrafonline.ro spune că România este prima ţară care testează pe alimente o nouă substanţă (iniţium) care ar putea fi cancerigenă! Acesta este mesajul care circulă pe internet de la începutul anului, un mesaj care incriminează autorităţile române şi care acuză o conspiraţie mondială îndreptată împotriva consumatorilor, prin includerea ca normă obligatorie a unor reguli considerate riscante, adunate sub pălăria Codex Alimentarium.

Uups! Răspunde la întrebarea „Cat costa aducerea pe lume a unui copil?". „Numarul mamicilor, care apeleaza la serviciile clinicilor private, a crescut simtitor in ultimii ani, desi preturile practicate de acestea sunt destul de mari. Mai mult decat atat, cadrele medicale din sectia de Neonatologie a Spitalului Clinic Judetean Constanta au renuntat sa mai profeseze „la stat", in favoarea unui job bine platit la o clinica particulara", aflăm pe uups.ro .

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii