Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Replica Tartorul privatizărilor din guvernarea PSD, la umbra unor eoliene de 1 miliard de euro

ro

16 Jun, 2011 12:41 2823 Marime text

Dobrogea a devenit, fără doar şi poate, un El Dorado pentru investitorii în energia eoliană. S-au investit până acum sute de milioane de euro, alte miliarde sunt în proiect, iar piaţa e departe de a fi saturată. Ultima afacere de anvergură în domeniu va fi derulată de austriecii de la Verbund, au anunţat ieri reprezentanţii Asociaţiei Române pentru Energie Eoliană, potrivit e-energia.ro. Consorţiul alcătuit de Verbund şi firma românească IMA Partners SRL va dezvolta un parc eolian de 600 MW la Casimcea- Topolog, zonă situată la graniţa judeţelor Constanţa şi Tulcea.

Proiectul este demarat de 3 ani, susţin oficialii asociaţiei, iar primele livrări de energie electrică vor avea loc în toamna anului viitor. Investiţia este uriaşă, de peste 1 miliard de euro, una din cele mai mari vehiculate în industria eoliană din Dobrogea. La fel de mari sunt şi numele românilor din această mega-afacere. IMA Partners SRL Bucureşti are ca domeniu de activitate consultanţa pentru afaceri şi management şi este deţinută de Adelina Elena Cireşaru şi Marius Iliev, ultimul fiind şi administratorul firmei. Cei doi sunt nume cunoscute în businessul românesc, chiar dacă multe din societăţile controlate de ei au dat faliment sau nu se simt deloc bine din punct de vedere financiar.

Mai mult pe http://www.replicaonline.ro/tartorul-privatizarilor-din-guvernarea-psd-la-umbra-unor-eoliene-de-1-miliard-de-euro-21047/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii