Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:16 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Replica Saivanele din Tuzla ale Ministerului Agriculturii au fost cumparate de Dobre - Primarul Micu risca inca un dosar din cauza unui afacerist ucigas de oi

ro

26 Oct, 2010 12:13 1611 Marime text

Florin Constantin Micu, primarul localităţii Tuzla, s-a ales cu dosar penal, pentru închirierea unor căsuţe din lemn. Este vorba despre un protocolul de colaborare nr. 899/29.04.2009 încheiat cu Direcţia Judeţeană de Tineret Constanţa, condusă la acea dată de liberalul Claudiu Daniel Teliceanu, care s-a perfectat fără înştiinţarea Consiliului Local (CL) Tuzla, în care primarul se angaja să achite din bani publici facturile restante la apă în valoare de 9.500 lei, dar şi să suporte contravaloarea consumului la energia electrică şi salubritate timp de trei luni cât era prevăzut contractul. Dar, în afară de acest dosar, primarul mai are probleme şi din cauza vânzării unor clădiri care aparţin Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Şi din cauza acestei tranzacţii primarul riscă să se mai aleagă cu un dosar penal.

Povestea nu este una nouă, dar revine în atenţie „graţie" unui control demarat la Primărie la solicitarea Prefecturii. Controlul, de acum câteva luni, a fost iniţial ţinut sub tăcere atât de primar, cât şi de Prefectură. De altfel, în replică, primarul comunei Tuzla, Florin Constantin Micu, susţine că problemele în cauză au fost rezolvate de multă vreme şi că nu-şi aduce aminte de controlul Prefecturii decât foarte vag. „N-au găsit nimic în neregulă", ne asigură primarul. Cert este faptul că Hotărârea nr. 163/2008 privind licitaţia publică, adoptată de Consiliul Local Tuzla, intră sub incidenţa art.3, alin. 3 din Legea nr. 554/2004 privind contenciosul administrativ fiind suspendată de drept ca efect al formulării acţiunilor în instanţă. Din acest motiv s-a solicitat anularea hotărârii privind vânzarea prin licitaţie publică a unor construcţii care făceau parte din domeniul public privat al Consiliului Local Tuzla. Concret, reprezentanţii Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) susţin că au încheiat un acord cu CL Tuzla, prin care imobilul administrat de fostul OJRSA, compus din clădire, saivane ovine, adăpost vară berbeci şi gard, să treacă din domeniul public şi administrarea Ministerului Agriculturii, în domeniul comunei Tuzla. Acordul la care se face referire a fost materializat printr-o hotărâre a CL Tuzla cu nr. 63/04.07.2008, act administrativ care a stat la baza înaintării către Ministerul Agriculturii şi a documentaţiei prin care Guvernul urma să adopte hotărârea de transfer al imobilului şi al terenului aferent în suprafaţă de aproximativ 20.361 metri pătraţi. Prin adresa nr. 1526/10.02.2009, DADR înştiinţa Prefectura că prin Hotărârea nr. 163/2008 s-a adoptat vânzarea prin licitaţie publică a imobilului care face parte din domeniul public al statului, dar că hotărârea de Guvern nu a fost aprobată. Urmare a unor controale, CL Tuzla nu a putut face dovada că este administratorul de drept al construcţiilor pe care între timp le scosese la mezat. Câştigătorul licitaţiei organizate de primărie a fost societatea Megaprisma, administrată de Emil Dobre, care intenţiona să transforme spaţiile într-o fabrică de muştar. De menţionat, referitor la Emil Dobre, că situaţia societăţii deţinute de acesta nu este tocmai roz în această perioadă şi, de asemenea, numele afaceristului este legat de un incident petrecut acum un an, când, nervos că oile şi caprele unui cetăţean din Tuzla intraseră pe terenurile sale, s-a urcat în maşină şi le-a ucis. La acea dată, relaxat şi declarând că este prieten cu primarul, Dobre afirma că doar de uciderea câinelui îi părea rău, nu şi de oi.

www.replicaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii