Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Replica Fostul purtator de cuvant de la Transporturi, Politista Miron si asociatul ei ameninta locatarii unui bloc cu evacuarea

ro

23 Feb, 2011 12:27 1852 Marime text

Un fost director al SC Dobrogeacoop, structură dezafiliată de Federalcoop, sfidează legea şi ameninţă că va evacua mai mulţi bătrâni dintr-un imobil pe care şi l-ar fi însuşit pe nedrept, cu girul fostului executor judecătoresc Adrian Romanescu, la rândul lui certat cu legea. Actele în baza cărora afaceristul a pus stăpânire pe blocul aflat în inima Constanţei sunt puse sub semnul întrebării, mai ales că nu există nici un contract între el şi locuitorii imobilului, care sunt chiriaşi, şi nici un proces-verbal referitor la ceea ce se află în el. Mai exact, fostul director Nicolae Chivu, devenit administratorul SC Chivu SRL, asociat cu fostul purtător de cuvânt al Poliţiei Transporturi, Cerasela Miron, au pus mâna pe un bloc aflat pe bulevardul Tomis, în centrul oraşului, prin organizarea unei licitaţii „publice", de a cărei organizare ştiau numai ei, dat fiind că firma lor a fost singurul participant.

Blocul face parte din patrimoniul Federalcoop încă din 1960, când a fost închiriat unor angajaţi ai unităţii. De atunci, mai multe persoane, mare parte dintre ele fiind pensionari, locuiesc în acel bloc, pe baza unor contracte de închiriere, iar chiriile plătite sunt modice, gen 30-40 de lei. „Nu s-au mulţumit că au pus stăpânire pe bunul altuia, dar îi mai şi ameninţă pe săracii oameni că îi vor zbura afară. Culmea e că, de când au venit, nici nu au făcut măcar un proces-verbal în care să se specifice câţi oameni locuiesc acolo", au declarat reprezentanţi ai Federalcoop.Preţul cu care afaceristul Chivu şi-a adjudecat imobilul, în 2007, trece uşor peste 400 de mii de lei. Banii au intrat în contul Federalcoop, fără ca actuala conducere să fi intenţionat vreodată să înstrăineze imobilul. Implicat în efectuarea tranzacţei a fost şi fostul executor judecătoresc Adrian Romanescu, fiind posibil ca el să nu fie înştiinţat despre actualul proprietar al blocului. Cert este că Nicolae Chivu a obţinut drept de proprietate asupra blocului aparţinând Federalcoop, adevăratul proprietar. Cum s-a văzut stăpân, el a ignorat contractele încheiate între chiriaşi şi Federalcoop, ameninţându-i cu evacuarea în cazul în care refuză să încheie alte contracte, cu firma sa. Practic, oamenii sunt între ciocan şi nicovală, fără voia lor. Dacă nu încheie contracte cu societatea lui Chivu, vor fi daţi afară, iar dacă acceptă, înseamnă acelaşi lucru, pentru că adevăratele contracte se află în posesia Federalcoop. Actualmente, pe secţia Civilă a Judecătoriei Constanţa se află înregistrat dosarul cu numărul 15.579/212/2009, având ca obiect „anulare act", prin care Federalcoop solicită revocarea rezultatului licitaţiei, iar următorul termen în instanţă va avea loc mâine.

www.replicaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • xxx 21 Apr, 2011 08:38 trebuia sa mai specificati ca Cerasela Miron detine si un apartament ANL-Faleza Nord