Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Replica David Csaba „Catalin Anton face declaratii din neputinta"

ro

14 Aug, 2010 14:48 1482 Marime text
Subalternii PDL-istului Marian Mitrea, şeful Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL), se pare că „dorm în bocanci" în plin sezon estival. Cu toate că turiştii au reclamat, în repetate rânduri, mizeria existentă în staţiunile de pe litoralul românesc, sesizările oamenilor sunt ignorate. Concret, bucureşteanul Constantin Bănuţă, a adus la cunoştinţa reprezentanţilor ABADL faptul că, în zona hotelului Acapulco din Eforie Nord, mai mulţi indivizi obişnuiesc să arunce direct în mare gunoaiele rezultate din activitatea teraselor din respectiva staţiune. Deşi Constantin Bănuţă a sesizat, în urmă cu două săptămâni, acest fapt celor de la ABADL, nimeni nu a luat nici o măsură până în prezent.

Situaţia a fost prezentată, în urmă cu mai bine de o lună, şi de un post de televiziune, dar, cu toate acestea, ABADL pare să fi uitat ori probabil a considerat instituţia că problema a dispărut de la sine, rezolvată de o altă instituţie responsabilă - Garda de Mediu. Ba mai mult, Cătălin Anton, purtătorul de cuvânt al instituţiei care ar trebui să se îngrijească de ordinea şi disciplina de pe plajele constănţene, susţine că inspectorii nu pot da curs acestor reclamaţii. Nici imaginile imortalizate de Constantin Bănuţă în acest sens nu au reuşit să îi convingă pe cei de la ABADL. „Noi nu putem merge să amendăm pe cineva în baza unor filmuleţe care nu sunt probe în instanţă. Reclamaţiile trebuiesc făcute în cel mai scurt timp, pentru că altfel, noi nu putem lua măsuri în cazul sesizărilor care s-au întâmplat acum două săptămâni. Dacă acest lucru nu se întâmplă, inspectorii ABADL nu pot acţiona", a declarat, pentru „Replica" de Constanţa, Cătălin Anton.

Reacţie de purtător de cuvânt la ABADL: „articol la comandă, ştiu eu cum merg lucrurile"

Ulterior, Cătălin Anton a revenit cu un telefon în atenţia redacţiei, reacţia acestuia neputând fi catalogată decât ca tupeu fantastic. Acesta şi-a permis să facă precizarea că sesizarea primită de la un turist cu privire la faptul că mai multe persoane au fost surprinse aruncând saci cu gunoi în Marea Neagră, este „un articol plătit, la comandă" fiindcă, a susţinut Anton, a lucrat şi el în presă şi ştie „cum merg lucrurile" (!!!).

În timp ce angajaţii ABADL dau pe-afară de nesimţire, şeful lor, Mitrea, e în Suedia


Nesimţirea celor de la ABADL depăşeşte orice imaginaţie, în condiţiile în care aceştia ar trebui să ia măsuri împotriva celor care poluează cu bună ştiinţă apa sau să anunţe măcar alte organe abilitate să preia problema spre soluţionare. Facem precizarea că în încercarea de a lua legătura cu directorul ABADL, Marian Mitrea, nu am reuşit pentru că acesta se află în concediu în Suedia.

Brăiloiu recunoaşte că problema e de actualitate!

Totodată, pentru a ne lămuri cât de „vechi" sunt imaginile celor care aruncă gunoi în mare, cotidianul „Replica" l-a contactat şi pe primarul oraşului Eforie, Ovidiu Brăiloiu, care a declarat: „Un cetăţean a sunat în repetate rânduri la primărie, şi acum două săptămâni, şi de dată recentă, pentru a reclama lucrurile despre care vorbiţi dumneavoastră. I s-a explicat că nu primăria are în subordine plajele, ci Apele Române, respectiv concesionarii. Ulterior, respectivul a sunat şi la Poliţia Comunitară, iar alături de primărie au fost trimişi în zonă inspectori. Nu ştiu dacă au fost aplicate amenzi, dar ştiu că cetăţeanul în cauză a revenit cu telefoanele. Ne-a spus că are şi filmuleţe, făcute cu telefonul, cu cei care se duc în capătul digului şi aruncă gunoaiele în mare, gunoaie care de multe ori ajung, aduse de valuri, şi pe mal", a spus Ovidiu Brăiloiu. Primarul oraşului Eforie a adăugat că Garda de Mediu ar trebui să se implice în acest caz.

Directorul Administraţiei Naţionale Apele Române, David Csaba, îşi cere scuze în numele lui Cătălin Anton!



Având în vedere declaraţiile celor de la ABADL, dar şi ale primarului din Eforie, care recunoaşte că problema este de actualitate, cotidianul „Replica" de Constanţa a luat legătura şi cu David Csaba, directorul Administraţiei Naţionale Apele Române, care a fost mai mult decât amabil şi, totodată, s-a străduit să repare gafa de proporţii comisă de purtătorul de cuvânt Cătălin Anton. „Mă aflu la Harghita, unde au avut loc inundaţii. Ştiu că domnul Marian Mitrea se află în concediu în Suedia, dar în această perioadă dânsul este înlocuit de către Stelică Hagi. O să văd şi eu ce se întâmplă acolo, dar adevărul este că dacă împreună cu poliţia nu-i prindem asupra faptului pe cei care recurg la astfel de practici în momentul respectiv, ulterior şansele sunt minime de a mai face ceva. De altfel, imaginile video încă nu sunt recunoscute ca probe în instanţă, dar noi la rândul nostru putem să sesizăm organele de ordine publică, cum ar fi poliţia pentru a face ceva. Cred că domnul Cătălin Anton când a afirmat că presa a scris un articol plătit referitor la sesizările turiştilor cred că a făcut-o într-un moment de furie sau neputinţă. Tare ne afectează când nu putem să facem nimic, dar vă rog să-l iertaţi pe domnul Anton pentru că nu cred că acel articol a fost comandat. Presa relatează ceea ce se întâmplă şi nu am dubii că lucrurile ar sta altfel", a declarat, pentru „Replica" de Constanta, David Csaba, directorul Administraţiei Naţionale Apele Române.

www.replicaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii