Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Replica Cum a ramas fostul manager administrativ pe pozitii in Judetean - Renato Cristea, angajat pe post de consultant in spital, cu salariu de 120 de milioane

ro

08 Dec, 2010 12:28 1077 Marime text

Din noua echipă a managerului spitalului Judeţean, Dănuţ Căpăţână, făcea parte şi Renato-Micu Cristea. Postul acestuia, de manager administrativ, a fost însă desfiinţat, în luna martie, de ministrul Sănătăţii. Cu toate acestea, Renato Cristea a continuat să îşi desfăşoare activitatea în Spitalul Judeţean Constanţa, însă nimeni din conducere nu a dorit să explice exact pe ce post sau în baza cărui contract. Nici măcar membri din Consiliul de Administraţie al spitalului nu au ştiut să ne spună sau nu au vrut - exemplu în acest sens fiind fostul director de la Apele Române Laurenţiu Marin.

Aşadar, Renato-Micu Cristea, demisul ministrului Attila Cseke, îşi vede liniştit de afacerile cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. El a fost menţinut în unitatea sanitară pe post de consultant în baza unui contract de prestări servicii perfectat cu Agro Dec. În exclusivitate, Replica de Constanţa vă prezintă şi „istoria" firmei Agro Dec: ea este administrată chiar de... inginerul Renato-Micu Cristea, alături de Gabriel Vasile Deaconescu. Deşi obiectul contractului a încetat la 5 luni după semnarea acestuia, „şederea" inginerului în biroul de „director administrativ" a fost prelungită cu acordul managerului Dănuţ Căpăţână. Astfel, afaceristul îşi desfăşoară activitatea în spital prin intermediul unui contract de consultanţă management tehnic şi administrativ de pe urma căruia încasează lunar un salariu de 120 milioane lei vechi. Întrucât salariul din spital este mare, iar atribuţiile probabil pe măsură, acelaşi Renato Cristea a decis să-şi încheie socotelile cu Auto Cargo din Iaşi, o firmă producătoare de caroserii pentru autovehicule şi fabricarea de remorci şi semiremorci. Urmare a Adunării Generale a Auto Cargo, din 30.07.2010, acţionariatul firmei a fost modificat întrucât Renato-Micu Cristea, în calitate de asociat, deţinând 10 părţi sociale, reprezentând 50% din capitalul social al societăţii, şi-a cesionat 5 părţi sociale lui Iulian Valeriu Andreescu şi 5 părţi sociale lui Cristian Andrei Gheorghiu. Cel din urmă a devenit administratorul firmei, iar Andreescu asociat. În cazul altei societăţi - Bild Com Prest din Eforie Nord, aflăm din Monitorul Oficial că asociaţii Nicolae Giuliano Voicu, fost candidat PIN la Primăria Techirghiol, Claudiu Stoian şi Micu Renato Cristea, au decis să suspende activitatea firmei pe o perioadă de trei ani ca urmare a Hotărârii din 17 februarie a.c. în baza căreia a fost închis şi punctul de lucru din Agigea. Astfel, putem concluziona că singura firmă „activă" a familiei Cristea rămâne Agro Dec, cea care l-a angajat - ce ironie! - pe fostul director administrativ al spitalului... în spital.

www.replicaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii