Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa "Va fi nenorocire"

ro

20 Sep, 2010 13:09 646 Marime text

Lucian Balut, presedintele PSD Constanta, spune ca romanii vor avea de infruntat o iarna foarte grea

Liderul social-democratilor din oras vorbeste si despre miscarile de protest care vor fi organizate de sindicate la Bucuresti

La cateva luni dupa masurile de austeritate luate de Guvern, printre care majorarea TVA-ului cu cinci procente si scaderea salariilor din sectorul bugetar cu 25%, oamenii de rand se descurca din ce in ce mai greu de la o zi la alta. Avand in vedere modul defectuos in care autoritatile guvernamentale au gestionat criza economica din Romania, sindicatele sunt hotarate sa iasa in strada pentru a-si cere drepturile. In urmatoarele saptamani, la Bucuresti se anunta numeroase miscari de protest, printre principalele nemultumiri fiind cea legata de micsorarea salariilor. Si reprezentantii formatiunilor politice vorbesc despre formele de protest anuntate de sindicate in perioada urmatoare.

Lucian Balut, presedintele organizatiei municipale a Partidului Social Democrat din Constanta, considera ca miscarile de protest anuntate sunt dovada faptului ca oamenii sunt nemultumiti de actuala putere, iar Romania are nevoie de o noua conducere. „Nu stiu care va fi anvergura protestelor. Dupa cate am vazut la televizor, exista diverse discutii si la nivelul sindicatelor. Protestele acestea ne demonstreaza noua, celor de la PSD, ca punctul nostru de vedere, si anume schimbarea Guvernului Boc, este un punct de vedere corect. Pentru detensionarea acestor proteste, trebuie gasita o solutie politica, adica schimbarea de Guvern", a declarat Balut. Liderul social-democratilor constanteni considera ca protestele trebuie sa aduca si o schimbare in ceea ce priveste structura guvernamentala, altfel acestea nu se vor opri in scurt timp. „Din punct de vedere politic, in general, remanierile, schimbarile de Guvern, sunt facute pentru a detensiona aceste miscari de strada, pentru ca ele nu pot continua la nesfarsit. Atunci, trebuie sa se gaseasca solutii pentru a rezolva ceva. Daca Guvernul intra pe un drum bun, daca este sprijinit cum trebuie de presedintie, ar trebui sa se opreasca miscarile de strada. Daca oamenii nu sunt multumiti, ele vor continua", a mai explicat Lucian Balut.

In ceea ce priveste sezonul rece, care se apropie cu pasi repezi, liderul PSD Constanta crede ca va fi unul foarte dificil, mai ales ca se anunta cea mai geroasa iarna din ultimii 1.000 de ani. „Mi se pare ca va fi o iarna grea. Va fi nenorocire", a mai declarat Lucian Balut.

Recensamantul social-democratilor

In ceea ce priveste activitatea de partid, Lucian Balut spune ca, de curand, la nivelul organizatiei municipale, s-a inceput actiunea de actualizare a bazei de date cu toti membrii filialei, un asa zis recensamant al celor care au carnet de partid. Potrivit declaratiilor date de presedintele PSD Constanta, membrii social-democrati trebuie sa completeze niste formulare, cu date personale, care sa includa inclusiv studiile sau pregatirea profesionala. In aceste conditii, spune Lucian Balut, partidul va avea posibilitatea sa aleaga pe cei mai competenti oameni care vor ocupa, pe viitor, atat functii in ministere, cat si posturi la nivelul institutiilor deconcentrate. Lucian Balut a precizat ca actualizarea bazei de date a membrilor PSD Constanta va fi gata in aproximativ doua saptamani.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii